Adrian Severin, condamnat pentru luare de mită şi trafic de influenţă, în aceeaşi lojă la Ateneu cu premierul Dăncilă, preşedintele Iohannis şi preşedintele CE

NewMoney 11/01/2019 | 10:45 Ştiri
Adrian Severin, condamnat pentru luare de mită şi trafic de influenţă, în aceeaşi lojă la Ateneu cu premierul Dăncilă, preşedintele Iohannis şi preşedintele CE

Fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat pentru luare de mită şi trafic de influenţă, a stat joi seară, la ceremonia preluării oficiale a preşedinţiei Consiliului UE desfăşurată la Ateneu, în spatele premierului Viorica Dăncilă şi al preşedintelui Consiliului European Donald Tusk, scrie News.ro.

În aceeaşi lojă se mai aflau preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker, preşedintele Klaus Iohannis şi Patriarhul Daniel.

Adrian Severin a fost condamnat definitiv, în 16 noiembrie 2016, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită şi trafic de influenţă, respectiv pentru că, în perioada decembrie 2010 – martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la ”Sunday Times” de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

La momentul investigaţiei jurnalistice, trei europarlamentari – Adrian Severin, fostul ministru sloven de Externe Zoran Thaler şi fostul ministru austriac de Interne Ernst Strasser – ar fi acceptat „să-şi vândă serviciile” unor jurnalişti ai ziarului „The Sunday Times”, care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby.

Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European să le plătească 100.000 de euro pe an în schimbul „ajutorului” pentru adoptarea unor amendamente.

Severin a fost eliberat condiţionat în 28 februarie 2018 după ce a executat un an şi trei luni din pedeapsa de patru ani de închisoare.


Foto: Facebook