A pornit ca un vis în care credeau doi îndrăgostiți, iar acum este cel mai important festival european de world music

Oana Borviz 10/09/2018 | 13:56 Timp Liber
A pornit ca un vis în care credeau doi îndrăgostiți, iar acum este cel mai important festival european de world music

Dacă la început a fost doar un vis în care credeau doi îndrăgostiți, acum este cel mai important festival european de world music. Între 14 și 16 septembrie, Festivalul Plai își deschide cel de-al 13-lea capitol din istorie.

Acest articol a apărut în numărul 47 (27 august – 9 septembrie) al revistei NewMoney

Cei doi îndrăgostiți care au înființat Festivalul Plai în 2006 sunt Norbert Tako și Andreea Iager (acum soț și soție), aceștia dorindu-și foarte tare la vremea aceea (când aveau puțin peste 20 de ani) să pună bazele unui festival care să le placă în primul rând lor și prietenilor și care „să-i facă pe tineri mai mândri de originea lor“ (de aici și numele de „Plai“). Și uite-așa, visul acela frumos „căruia foarte puțini i-au dat șansa să se transforme în realitate“, după cum își amintește Norbert, s-a transformat într-un eveniment amplu care adună în fiecare an artiști importanți de world music (chitariștii Al di Meola și Paco de Lucia, cântă­re­țele de fado portughez Mariza şi Misia au fost la edițiile precedente), dar și sute de evenimente dintre cele mai antrenante (activități creative, evenimente sportive, activități eco).

Toamna aceasta, festivalul își continuă povestea în același loc în care s-a născut, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, unde își vor da întâlnire, ca în fiecare an, artiști fenomenali și oameni minunați (vo­luntari și spectatori).

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.