O companie românească duce un brand de accesorii telecom în 11 țări din Europa și în Africa de Sud

NewMoney 22/06/2017 | 11:37 Ştiri
O companie românească duce un brand de accesorii telecom în 11 țări din Europa și în Africa de Sud

Tellur, brand de accesorii lansat în 2016 de compania românească ABN Systems, distribuitor de accesorii telecom şi entertainment, precum şi produse pentru activităţi de call-center din România, a ajuns în mai multe țări europene și şi-a dublat ponderea în cifra de afaceri a companiei în prima jumătate a anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Brandul Tellur este prezent deja, prin parteneri de retail, în 11 ţări din Europa şi în Africa de Sud”, spune Bogdan Nedelea, fondatorul şi directorul general al companiei.

Brandul cuprinde peste 1.000 de produse în portofoliu: huse şi carcase de telefoane, protecţii din sticlă pentru telefoane, cabluri, baterii externe, cabluri de date, sisteme „hands free”, carduri de memorie, căşti Bluetooth, boxe Bluetooth, cabluri de date, suporţi pentru maşină, selfie-stick, încărcătoare.

ABN Systems  a fost fondat în 2002 de Bogdan Ilie și Alexandru Nedelea şi în primii ani s-a dezvoltat ca distribuitor de echipamente telecom şi soluţii de comunicare mobilă, cu creşteri pe segmentul produselor de business, precum căşti wireless office, caşti de call-center şi echipamente telecom, iar ulterior s-a extins în zona de consumer, cu kituri „hands free”, accesorii telecom şi produse de entertainment.

În cursul anului 2016, ABN Systems a dus brandul Tellur în Germania, Franţa, Italia, Marea Britanie, Spania, Polonia, Grecia, Ucraina, Moldova, Albania, Croaţia şi Africa de Sud prin parteneri locali. Anul acesta, extinderea continuă cu Ungaria, Slovacia, Austria, Elveţia şi o ţară scandinavă.

„Ne dorim ca în cinci ani Tellur să ajungă în top 5 branduri de accesorii telecom din Europa”, spune George Barbu, director comercial ABN Systems.

ABN Systems International a avut venituri de 17,5 milioane de euro în 2016 (respectiv 9,6 milioane euro în 2015 şi 8,5 milioane euro în 2014). Compania a fost fondată în 2002 are în prezent peste 50 de angajaţi.


Sursă foto: ABN Systems