Românii au scos la vânzare „cenușă de la Catedrala Notre-Dame”. Prețurile ajung și la 1.650 de lei pentru 500 de grame

NewMoney 18/04/2019 | 15:47 Ştiri
Românii au scos la vânzare „cenușă de la Catedrala Notre-Dame”. Prețurile ajung și la 1.650 de lei pentru 500 de grame

La doar două zile după ce pompierii au reușit să stingă incendiul care a devastat catedrala Notre-Dame, pe site-urile de vânzări online din România au apărut deja anunțuri care promit cenușă provenită de la edificiul parizian. Prețurile variază între 400 și 500 de lei, însă pot ajunge și la 1.650 pentru 500 de grame de cenușă.

„Cenușă strânsă personal din interiorul catedralei”, se arată în anunțul postat de un utilizator din Bistrița, care cere 400 de lei pentru rămășițele carbonizate ale catedralei.

„Vând cenușă strânsă de la incendiul catedralei Notre Dame din Paris. Prețul e fix”, este un alt anunț postat pe un site de vânzări online. Prețul cerut este de 500 de lei.

Mult mai optimist, un clujean cere 1.650 de lei pentru 500 de grame de „cenușă de la catedrala Notre-Dame”. Ca să justifice suma, persoana care a postat anunțul a pus cenușa într-un borcan de sticlă și oferă „livrare cu verificare”, prin care cumpărătorul poate deschide coletul și verifica produsul înainte să platească.

Peste 16 ore a ars catedrala Notre-Dame, în urma incendiului izbucnit luni seara într-o zonă în care se efectuau lucrări de reabilitare.

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat că vrea să reconstruiască „în cinci ani” catedrala, al cărei incendiu a provocat un val de emoţie în lume şi un aflux de donaţii în vederea finanţării unei reconstrucţiii.

Doi dintre cei mai bogați oameni din Franța s-au angajat deja să doneze 300 de milioane de euro.

Miliardarul francez Francois Pinault, proprietarul grupului Kering, care deține mai multe branduri de lux, precum Gucci și Yves Saint Laurent, s-a angajat să doneze 100 de milioane de euro pentru reconstrucția catedralei.

Bernard Arnault, cel mai bogat om din Franța, a mărit miza și a anunțat că atât el, cât și grupul KVMH pe care îl controlează vor oferi 200 de milioane de euro pentru restaurări.

Și românul Daniel Dines, fondatorul UiPath, primul startup cu origini românești care a ajuns să valoreze peste un miliard de dolari, a anunțat că va dona un milion de dolari pentru Notre-Dame.