VIDEO Momentul în care o mașină fără șofer Tesla lovește „mortal” un robot umanoid

NewMoney 08/01/2019 | 16:52 Ştiri
VIDEO Momentul în care o mașină fără șofer Tesla lovește „mortal” un robot umanoid

O mașină autonomă a Tesla a fost implicată din nou într-un accident în Las Vegas, însă data aceasta victimă a fost un robot umanoid, ce urma să fie expus la cel mai mare târg anual de electronică din lume, Consumer Electronics Show.

Roboți autonomi produși de Promobot se îndreptau către sala în care a doua zi urma să aibă loc expoziția, când unul dintre iei a ieșit din rând și a luat-o către parcare, moment în care a fost lovit de un autoturism Tesla Model S, aflat în modul autonom, scrie Daily Mail.

După ciocnire, robotul a fost împins și a căzut pe o parte, suferind pagube serioase. Părți ale corpului, mecanismele brațelor, platforma de mișcare și capul sunt distruse, astfel că nu va mai putea lua parte la expoziție, transmite Promobot.

Masina și-a continuat drumul și s-a oprit abia după 50 de metri. Pasagerul care se afla in masina in timpul conducerii explica faptul ca a decis sa incerce modul autonom și a ales o zona inactiv pentru acest test.

„Nu era nimeni acolo, nici bărbați, nici mașini. Am schimbat acest Tesla pe modul autonom și a început să se miște. Și wow! Un robot pe pistă! M-am gândit că îl va evita, dar a intrat direct în el! Îmi pare foarte rău; robotul arată drăguț. Îmi cer scuze sincere inginerilor”, a spus George Caldera, pasagerul din autoturismul Tesla.

Pe 23 martie, un autoturism Tesla X care avea sistemul auto-pilot activat a fost implicat într-un accident rutier, pe o autostradă din California, în urma căruia șoferul, un inginer IT de la Apple, a murit. Oficialii producătorului american de mașini electrice au ieșit cu o declarație abia la 30 martie, în care îndreptau vina asupra victimei. Mai mult, aceștia au spus că un sistem de protecție al autostrăzii nu a fost semnalizat suficient așa încât pilotul automat să sesizeze pericolul.


Foto: Promobot