Israelienii de la Hagag investesc 8 milioane de euro în modernizarea fostului sediu al Petrom

Andreea Neferu 09/07/2018 | 13:38 Ştiri
Israelienii de la Hagag investesc 8 milioane de euro în modernizarea fostului sediu al Petrom

Dezvoltatorul imobiliar de origine israeliană Hagag Development Europe, controlat de frații Yitzhak și Ido Hagag, a demarat lucrările de construcție pentru primul său proiect de birouri de pe piața locală, H Victoriei 109. Proiectul va fi dezvoltat prin renovarea unei clădiri mai vechi din centrul Bucureștiului și va implica investiții de 8 milioane de euro în consolidarea și modernizarea imobilului.

„Proprietatea de pe Calea Victoriei 109 este, în acest moment, un diamant neșlefuit. Recunoaștem că H Victoriei 109 va fi întotdeauna parte din trecutul unei comunități și ne dorim să conservăm, pe cât posibil, moștenirea culturală a perioadei interbelice. Vom păstra fațada clădirii așa cum a fost ea proiectată și vom armoniza arhitectura inițială a clădirii conform tendințelor actuale”, spune Yitzhak Hagag, președintele Hagag Group Israel.

Clădirea a fost anterior tot proiect de birouri, fiind cunoscută în special pentru faptul că a fost la un moment dat sediul Petrom. Imobilul are o suprafață totală de 7.300 mp construiți și 6.000 mp suprafață totală închiriabilă, iar regimul de înălțime va rămâne, ca până în prezent, P+7.

„Am decis să investim în acest proiect și să ne concentrăm eforturile în revitalizatarea imobilului și, implicit, a zonei. H Victoriei 109 este un proiect dedicat transformării (…). Este o clădire cu personalitate care combină eleganța vremurilor de odinioară cu ceea ce astăzi numim spații high-end”, a adăugat Cristina Ghiță, sales manager în cadrul Hagag Development Europe.

Lucrările de consolidare și modernizare vor fi finalizate în cea de-a doua parte a anului 2019. Proiectul ar urma să fie certificat BREEAM.

Hagag a mai cumpărat o clădire veche pe Calea Victoriei, pe care intenționează să o renoveze și să o transforme în ansamblu rezidențial de lux. De asemenea, compania construiește un ansamblu rezidențial de 90 de milioane de euro în zona Pipera, H Pipera Lake, dar și un complex rezidențial de lux în zona Primăverii.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.