Nemții de la Porsche Engineering închiriază 3.500 de metri pătrați într-o clădire de birouri din Cluj-Napoca

Andreea Neferu 17/04/2018 | 12:49 Ştiri
Nemții de la Porsche Engineering închiriază 3.500 de metri pătrați într-o clădire de birouri din Cluj-Napoca

Compania producătoare de software pentru industria automotive Porsche Engineering Romania, subsidiara locală a grupului german Porsche Engineering Group, a închiriat o suprafață de circa 3.500 de metri pătrați în clădirea de birouri Vivido din Cluj-Napoca, care va fi finalizată în luna mai.

O suprafață de 2.200 de metri pătrați va fi preluată în perioada imediat următoare, iar restul de până la 3.500 de metri pătrați vor fi preluați în 2020. Aceasta este cea mai mare suprafață de birouri închiriată în ultimele 12 luni pe piața clujeană, potrivit Coldwell Banker Transilvania, biroul din Cluj-Napoca al companiei de consultanță imobiliară Coldwell Banker România, care de altfel a și intermediat tranzacția.

Vivido este un proiect construit de compania Hexagon, în dezvoltarea sa fiind implicat și Raul Ciurtin, cel care a creat producătorul de lactate Albalact, business pe care l-a vândut francezilor de la Lactalis.

”Tranzacția încheiată de către Porsche Engineering Romania este una extrem de importantă nu doar pentru Cluj – Napoca cât și la nivel național, deoarece arată că România și Clujul în al doilea rând nu reprezintă doar o destinație pentru sedii secundare sau pentru activități de tip back office și BPO – Business Process Outsourcing. Forța de muncă inalt calificată și creșterea economică generală din Cluj – Napoca fac ca orașul să fie foarte atractiv pe segmentul de cercetare și dezvoltare de produse și estimăm că vom asista la noi tranzacții de acest tip în viitor”, a declarat Cristian Șimon, director office division în cadrul Coldwell Banker Transilvania.

”Cluj – Napoca este Silicon Valley – ul României și decizia Porsche Engineering de a se dezvolta aici este astfel una logică. Vom continua să ne dezvoltăm activitatea din România, am încheiat deja de mai mulți ani partneriate cu institutiile de învățământ superior din Cluj – Napoca și dorim de asemenea să continuăm să atragem cei mai buni ingineri din România”, a declarat Marius Mihailovici, location manager Porsche Engineering Romania.


Sursă foto: Coldwell Banker România

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.