Vehiculele cu masă mai mare de 3,5 tone nu vor mai circula prin Piaţa Unirii

Andrei Dumitru 19/01/2023 | 16:18 Ştiri
Vehiculele cu masă mai mare de 3,5 tone nu vor mai circula prin Piaţa Unirii

Vehiculele cu o masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone nu vor mai putea circula prin Piaţa Unirii, a informat, joi, Primăria Sectorului 4.

Autoritatea locală a obţinut, joi, în cadrul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, acordul de principiu pentru restricţionarea accesului acestor vehicule în zona Pieţei Unirii.

Măsura nu se va aplica mijloacelor de transport în comun şi celor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

După aprobarea planului de sistematizare şi montarea indicatoarelor, în maximum 60 de zile, accesul vehiculelor cu o greutate ce depăşeşte 3,5 tone va fi interzis în Piaţa Unirii.

Solicitarea Primăriei Sectorului 4 în vederea restricţionării accesului vehiculelor cu o masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone în Piaţa Unirii a avut în vedere expertize tehnice efectuate la Pasajul Unirii şi planşeul Unirii. Conform documentelor, planșeul Unirii prezintă o stare tehnică „nesatisfăcătoare”.

Primăria Sectorului 4 dă asigurări că echipa sa de specialişti va depune toate eforturile pentru a creşte gradul de siguranţă în exploatarea acestor lucrări de infrastructură.