10 august 2019: Organizatorii se așteaptă la 250.000 de oameni în Piața Victoriei

Andrei Dumitru 09/08/2019 | 17:03 Ştiri
10 august 2019: Organizatorii se așteaptă la 250.000 de oameni în Piața Victoriei

Organizatorul protestului de sâmbătă, 10 august, Tommy Tomescu, a declarat, vineri, că se așteaptă ca în Piața Victoriei să fie aproximativ 250.000 de persoane. Tomescu mai spune că se vor institui filtre la intrările în Piaţă, ca să nu se intre cu obiecte contondente.

„Ne aşteptăm la un număr de aproximativ un sfert de milion de români în Piaţa Victoriei, sâmbătă, pe 10 august. Având în vederea amploarea manifestaţiei, ni s-a spus că asistenţa medicală va fi asigurată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Va fi o zi călduroasă şi îi rugăm pe toţi românii prezenţi în Piaţă să vină cu o sticlă cu apă la ei. Vor fi asigurate şi toalete”, a anunţat vneri, în cadrul unei cnferinşe de presă, Tommy Tomescu, organizatorul protestului de sâmbătă din Capitală.

Potrivit acestuia, protestul este autorizat de la ora 17.00 la ora 22.15.

Tommy Tomescu mai spune că se vor institui filtre la toate intrările în Piaţa Victoriei.

„Vom avea o tolernaţă zero faţă de orice fel de violenţă şi faţă de orice situaţie de risc de violenţă. Se vor institui filtre pentru cei care vor intra în perimetrul Pieţei Victoria, dorind să oferim un grad maxim de siguranţă pentru cei prezenţi. Nu se va intra cu obiecte contondente sau cu arme albe (…)

Noi am transmis şi vom transmite informaţii cu privire la persoanele care prezintă risc de violenţă şi au anunţat acţiuni violente, solicitând instituţiilor abilitate să implementeze acţiuni de restricţie şi de control judiciar”, a mai precizat Tomescu.


Sursa: Mediafax