Ştiri

Uber, din nou inamicul public numărul unu. Taximetriștii timișoreni au intrat în grevă japoneză

Sute de taximetriști din Timișoara au intrat în grevă japoneză, începând de vineri, ca semn de protest față de activitatea „ilegală” desfășurată de Uber, anunță Mediafax.

Șoferi de la toate companiile de taxi din Timișoara au prins banderole albe de oglinzile mașinilor, iar pe geamuri au lipit afișe cu mesajul “Solidari cu taximetriștii europeni”.

„Este organizată o grevă japoneză începând de astăzi (n.r. vineri), pentru a atrage atenția asupra respectării Legii 38, legea taximetriei. Toată lumea care face transport public de persoane în regim de taxi, ceea ce face și Uber, trebuie să respecte această lege: mașini autorizate, case de marcat, șoferi cu atestate”, a declarat Tudor Peșteleu, patronul celei mai mari companii de taxi din Timișoara, potrivit Mediafax.

Citește și: Mașina autonomă testată de Uber a ucis un pieton. Cine este vinovat?

Taximetriștii din Cluj-Napoca au dat în judecată Uber pentru concurență neloială, în 2016, acțiune în urma căreia Tribunalul Cluj a interzis companiei să mai furnizeze servicii în oraș până la soluţionarea procesului, potrivit Ziua de Cluj. Șoferii din Timișoara s-au organizat într-o asociație și vor să le urmeze exemplul.

Aceștia sunt nemulțumiți și de faptul că instituțiile europene nu iau măsuri împotriva practicilor Uber, care nu fucționează după legile taximetriei, și sunt solidari cu taximetriștii francezi și spanioli care au mers la Bruxelles să protesteze în fața Tribunalului European.

„Noi facem greva pentru că nu se soluționează nimic pe plan local și vrem să tragem un semnal de alarmă asupra autorităților și suntem solidari cu taximetriștii din Europa”, a declarat un taximetrist din Timișoara conform Mediafax.

Citește și: Uber Eats se lansează în România. Care este noul serviciu pe care îl lansează compania americană în România

Nu este prima dată când șoferii de taxi din Timișoara protestează împotriva Uber. În luna ianuarie, mai mulţi taximetrişti şi şoferi de la Uber s-au bătut şi s-au urmărit în trafic, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor şi a mascaţilor pentru a aplana conflictul.

A doua zi, aproximativ o sută de taximetrişti au ieşit pe străzile Timişoarei, pentru a-şi exprima dezacordul faţă de acest mod de transport persoane, care le ia din clienţi.

Acțiunile de protest împotriva aplicațiilor de transport precum Uber s-au întețit în ultima vrerme. În decembrie, mii de taximetriști s-au strâns în fața Guvernului și au cerut premierului Mihai Tudose să ia măsuri împotriva companiilor de „car sharing”, care nu respectă legea taximetriei.

Sebastian Popescu

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

20 de ore ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

20 de ore ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

20 de ore ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

21 de ore ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

22 de ore ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

o zi ago

Acest website folosește cookies