Ştiri

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin intermediul Departamentului de Muncitori Migranți din Filipine, vizează angajarea a peste 3500 de muncitori filipinezi în România în 2025.

,,Acest proiect pe care l-am inițiat vizează cel mai mare număr de angajați filipinezi recrutați vreodată în România. Vorbim despre 3500 de muncitori, din care 3000 sunt șoferi de TIR și 500 sunt îngrijitori de persoane. Șoferii de TIR vor fi angajați de către companiile de transport rutier de mărfuri din România, urmând să și efectueze practica în țară, pentru ca ulterior mulți dintre ei să fie detașați în spațiul european pentru transport de mărfuri intracomunitar”, a declarat Yosef Gavriel Peisakh, inițiatorul proiectului și totodată general manager al agenției de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA.

Deficitul de forță de muncă din țară este resimțit din plin și la capitolul îngrijirii de persoane, un domeniu în care este nevoie de personal specializat și acreditat, cu o reputație pe plan internațional. Soluția a venit și de această dată din Filipine, o țară ai cărei muncitori sunt recunoscuți pe plan mondial că îngrijitori de persoane foarte pricepuți, oameni calmi și empatici.

Unul dintre motivele principale pentru care România se confruntă în prezent cu o acută lipsă de forță de muncă atât în domeniul îngrijirii de persoane, precum și domeniul transporturilor, îl reprezintă migrarea românilor către țări precum: Italia, Spania, Germania și Franța, acolo unde atât salariile unui îngrijitor de persoane, cât și ale unui șofer de TIR sunt net superioare celor de pe piața muncii de la noi.

,,Îngrijitorii de persoane cu dizabilități și vârstnici, denumiți pe plan internațional caregivers, vor lucra la instituțiile particulare de cazare și tratament pentru vârstnici, cât și la persoane fizice cu aceste nevoi specifice. „, a completat Yosef Gavriel Peisakh.

Recrutarea este așteptată să înceapă la scurt timp după obținerea ultimul aviz favorabil de către Departamentul pentru Muncitori Migranți din Filipine și se va derula în mai multe etape.

,,Vom asigura un pre-screening al candidaților, interviuri personale și testări practice în Filipine, iar după selecția finală vom demara obținerea avizelor de muncă în România și în paralel candidații vor parcurge un training specific în centrele de pregătire și instruire din Filipine. Echipa WORK FROM ASIA se va deplasa în Filipine și va fi activă în toate etapele de recrutare cât și de training, împreună cu reprezentanții companiilor angajatorilor „, a concluzionat Yosef Gavriel Peisakh.

Andrei Dumitru

Recent Posts

Undă verde pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE

Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o hotărâre privind desfăşurarea referendumului privind aderarea Republicii…

11 ore ago

Bulgarii dau în judecată Gazprom pentru întreruperea livrărilor de gaze

Ministerul Energiei de la Sofia a anunţat că Bulgargaz intenţionează să declanşeze o acţiune în…

11 ore ago

Veşti bune pentru medici. Decizia luată de CNAS privind plata serviciilor medicale

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat ce decizie a luat în urma…

12 ore ago

52 de noi contractate de finanţare prin Programul Anghel Saligny, în valoare de peste 690 milioane lei

Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea, a semnat 52 de noi contracte de finanţare prin Programul Naţional…

13 ore ago

Se reia programul estival de transport „Trenurile Soarelui”. Timp de trei luni, vor circula 30 de trenuri directe spre litoral

CFR Călători anunţă că se reia programul estival de transport ”Trenurile Soarelui”. Turiştii vor avea…

14 ore ago

Auchan anunță oferă mai mulți bani pentru reciclarea ambalajelor cu simbol SGR

Auchan anunță că acordă un bonus suplimentar pentru ambalajele reciclate, pe o perioadă de 4…

15 ore ago

Acest website folosește cookies