Ştiri

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide toate centrele de asistență medicală din SUA și va renunţa la serviciile de telemedicină.

Cu venituri de aproape 650 de miliarde de dolari, Walmart este considerat cel mai mare retailer din lume, mai mare chiar și decât afaceri uriașe de retail precum Amazon și Costco Wholesale.

Walmart a anunțat că va închide toate cele 51 de clinici de sănătate și operațiunile sale de asistență medicală virtuală, motivând că nu le consideră un model de afaceri sustenabil pentru a continua.

Lipsă de profitabilitate

„Asistența medicală este costisitoare pentru a funcționa. Constatăm că mediul de creștere a forței de muncă și a costurilor de operare, cât și rambursarea, atât publică cât și privată, a făcut dificilă (funcționarea afacerii) și evident că a trebuit să închidem”, a declarat pentru Reuters purtătoarea de cuvânt a Walmart, Marilee McInnis.

Compania a declarat că aceste provocări au creat un mediu în care a constatat o „lipsă de profitabilitate” care a făcut ca afacerile sale de îngrijire în domeniul sănăății să fie „nesustenabile pentru noi în acest moment”.

Companii precum Walmart, Walgreens, Amazon și CVS s-au extins în furnizarea de servicii medicale în ultimii cinci ani, văzând oportunități în sistemul extrem de fragmentat din Statele Unite, dar nu a fost clar dacă și consumatorii americani doresc astfel de servicii din partea retailerilor sau cdaă acestea sunt profitabile.

Decizia sa bruscă de a închide toate cele 51 de clinici de sănătate și operațiuni de tele-sănătate marchează o răsturnare de situație surprinzătoare față de planul Walmart de anul trecut de a dubla numărul acestor centre de sănătate din Statele Unite până în 2024.

Succesul în domeniul clinicilor de sănătate necesită un model economic solid, a declarat Craig Garthwaite, profesor și director al departamentului de sănătate la școala de management Kellogg . „Din păcate, acest lucru a fost destul de previzibil – chiar dacă este o oportunitate ratată”.

Investitorul Walmart, Charles Sizemore s-a declarat dezamăgit de mișcarea gigantului din retail, spunând că a văzut centrele de sănătate ca pe un element de diferențiere și ca pe o modalitate de a atrage trafic. „Din păcate, economia pur și simplu nu funcționează în acest mediu”, a adăugat el.

Centre medicale, lângă supermarket

Compania cu sediul în Bentonville, Arkansas, și-a început clinicile de sănătate în Georgia în 2019, oferind o gamă de servicii, inclusiv asistență medicală primară, asistență dentară și telemedicină.

Până în 2024, avea 51 de clinici răspândite în cinci state, inclusiv Texas și Florida. Centrele sunt situate, de obicei, lângă un supermarket Walmart și găzduiesc medici și dentiști.

Purtătorul de cuvânt al Walmart, McInnis, a declarat că toate clinicile se vor închide cel mai probabil în următoarele 45-90 de zile, toți angajații având posibilitatea de a se transfera la orice magazine deținute de gigantul din retail. Compania a refuzat să dezvăluie cifrele de vânzări ale fiecărui centru de sănătate sau pierderile potențiale cauzate de închiderea acestora.

Walmart a declarat că se va concentra în schimb pe cele 3.000 de centre de vizionare și pe cele aproape 4.600 de farmacii situate în interiorul magazinelor sale „a căror importanță a continuat să crească”, pe măsură ce extinde capacitățile clinice ale serviciilor pe care le oferă.

Farmaciile Walmart, de exemplu, oferă multe dintre serviciile clinice pe care le ofereau clinicile sale de sănătate, inclusiv testarea și tratamentul bolilor respiratorii precum gripa și infecțiile streptococice.

Elena Marinescu

Recent Posts

Lazea (BNR): Cei care solicită noi facilităţi fiscale, salarii, ştiind bine că anul viitor va urma o corecţie, la ce se aşteaptă?

Adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă deşartă…

3 ore ago

Meta Platforms, sub lupa anchetatorilor UE pentru conţinutul online

Compania Meta Platforms este vizată de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene legată de…

3 ore ago

Undă verde pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE

Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o hotărâre privind desfăşurarea referendumului privind aderarea Republicii…

15 ore ago

Bulgarii dau în judecată Gazprom pentru întreruperea livrărilor de gaze

Ministerul Energiei de la Sofia a anunţat că Bulgargaz intenţionează să declanşeze o acţiune în…

16 ore ago

Veşti bune pentru medici. Decizia luată de CNAS privind plata serviciilor medicale

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat ce decizie a luat în urma…

16 ore ago

52 de noi contractate de finanţare prin Programul Anghel Saligny, în valoare de peste 690 milioane lei

Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea, a semnat 52 de noi contracte de finanţare prin Programul Naţional…

17 ore ago

Acest website folosește cookies