Ştiri

Controversele Schweighofer: Leroy Merlin scoate din magazine lemnul care nu are certificări de sustenabilitate

Retailerul de bricolaj Leroy Merlin, anunță că a demarat, începând cu luna februarie, procesul de delistare a tuturor produselor din lemn provenite de la companii naționale și internaționale care nu respectă standardele de sustenabilitate și certificările FSC (Forest Stewardship Council) și PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification).

Anunțul retailerului francez vine în contextul în care, la jumătatea lunii trecute, FSC i-a retras certificatul de calitate grupului austriac Holzindustrie Schweighofer, act care atestă faptul că pădurile sunt administrate responsabil, și a decis să se disocieze de grup.

Retailerul francez, cu 15 magazine în România, menționează că procesul de înlocuire a produselor delistate se va întinde pe o perioadă de maxim trei luni, iar pentru aceasta, departamentele de tâmplărie și materiale de construcții din cadrul Leroy Merlin România sunt deja în negocieri cu noi furnizori.

Citește și: FSC a retras certificatul de calitate al Holzindustrie Schweighofer

“Respectul față de mediul înconjurator este o preocupare a fiecaruia dintre noi, cei din echipa Leroy Merlin. Ne dorim, în egală masură, ca partenerii noștri să se comporte responsabil și să îmbrățișeze aceleași valori în care noi credem“, a declarat Frédéric Lamy (foto), directorul general Leroy Merlin România.

Și nemții de la Hornbach au anunțat că încheie colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer începând cu prima lună a acestui an pentru comercializarea lemnului de construcţii şi a celui rindeluit, o gamă de produse pentru care a fost ales un alt furnizor.

Citește și: EXCLUSIV Cât vor pierde austriecii de la Schweighofer după ce au fost sancționați că ar folosi lemn tăiat ilegal

Holzindustrie Schweighofer, cu afaceri de 447 de milioane de euro în 2015, este cel mai mare jucător din industria locală a lemnului, evaluată la 4-5 miliarde de euro anual.  Compania deţine fabrici de cherestea la Sebeş, Rădăuţi şi Reci (Covasna), având de asemenea şi o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv, la Siret, şi una de panel, la Comăneşti.

Cristina Dobreanu

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.

Recent Posts

Platforma de socializare TikTok dă în judecată guvernul SUA

TikTok a decis să dea în judecată guvernul Statelor Unite, în efortul de a opri…

11 ore ago

Falimentul personal, colacul de salvare pentru tot mai mulţi români

În primele trei luni ale acestui an, aproape 60 de români și-au declarat falimentul personal,…

11 ore ago

Undă verde pentru reabilitarea blocurilor cu 90% fonduri europene

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul care aprobă ordonanţa de urgenţă…

12 ore ago

CFR Călători estimează pierderi de peste un miliard de lei în 2024

CFR Călători estimează pierderi de 1,026 miliarde lei în acest an. Compania a planificat în…

13 ore ago

Maia Sandu pune gaz pe foc: Rep. Moldova îşi propune să reintegreze regiunea separatistă Transnistria

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că ţara sa îşi propune să reintegreze regiunea…

14 ore ago

Tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo S.p.A. intenţionează să preia First Bank a fost autorizată de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei anunţă că a autorizat tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo S.p.A. intenţionează să preia…

15 ore ago

Acest website folosește cookies