Fapt Divers

Cât costă, de fapt, să faci sărbătorile de iarnă în Brașov. Prețurile sunt extrem de piperate în 2019

Nu mai este foarte mult timp până la sărbătorile de iarnă, iar stațiunile montane sunt deja rezervate în proporție de peste 80% de Crăciun, respectiv în proporție de peste 90% de Revelion. 

Pentru patru nopți de cazare în perioada 23 – 27 decembrie, gradul de ocupare este de 71%, la această dată, conform booking.com. Mai mult, prețurile pornesc de la 1.400 de lei pentru doi adulți, pentru această perioadă, cu mic dejun inclus. Prețurile cresc treptat pentru această perioadă și pot ajunge și chiar depăși suma de 3.000 – 4.000 de lei.

De exemplu, pentru petrecerea de Crăciun puteţi plăti 2.172 de lei cazarea pentru două persoane în cameră dublă timp de 5 zile. În preţ sunt incluse activităţile festive cu ansabluri de dansuri populare, pe 24 decembrie – Pomana Porcului, cu vin fiert, ţuică fiartă şi obiceiuri tradiţionale, iar în ziua de Crăciun un prânz tradiţional.

De asemenea, la un hotel de patru stele din Braşov, puteţi plăti pentru un sejur de 5 zile, în perioada 22-26 decembrie, 345 de euro/persoană într-o cameră dublă, iar pachetul standard are micul dejun inclus, cine festive în fiecare seară, cu ambient tradiţional (inclusiv colinde), dar şi o serie de servicii gratuite, precum: acces la piscină, saună şi sala de fitness, transport către şi de la pârtie la hotel sau închirierea echipamentelor de schi.

Revelion în Poiana Brașov

Pentru patru nopți de cazare în perioada 30 decembrie 2019 – 3 ianuarie 2020, gradul de ocupare este de 90%, la această dată, conform booking.com. Pentru această perioadă prețurile variază între 2.900 de lei și 4.000 de lei.

Camerele la pensiuni şi în apartamente în ansambluri rezidenţiale se pot închiria cu preţuri pornind de la 55 de lei/noapte/persoană, fără masă festivă, pentru un sejur de minimum 3 nopţi şi un grup cuprins între 2 şi 8 persoane. Desigur, găsiți și unități de cazare mai scumpe, depinde de bugetul de care dispuneți.

O alternativă ar putea fi stațiunea Predeal. Aici gradul de ocupare este de 72% pentru Crăciun și de 84% pentru Revelion, dar prețurile pot fi cu câteva sute de lei mai mici față de Poiana Brașov.

Elena Marinescu

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

4 zile ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

4 zile ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

4 zile ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

4 zile ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

4 zile ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

5 zile ago

Acest website folosește cookies