Ştiri

UniCredit şi Societe Generale analizează posibilitatea unei fuziuni

UniCredit, cea mai mare bancă din Italia, analizează o fuziune cu banca franceză Societe Generare, într-o acţiune care ar deschide calea fuziunilor bancare de pe piaţa europeană, potrivit unui articol publicat duminică de Financial Times, citat de Reuters.

Directorul general al UniCredit, francezul Jean-Pierre Mustier, fost şef al diviziei de investment banking a Societe Generale, se gândeşte la această idee de luni de zile, scrie Financial Times, care nu a menţionat sursa informaţiilor, potrivit News.ro.

Deşi nu a avut loc o discuţie oficială, directorii Societe Generale analizează la rândul lor posibilitatea combinării operaţiunilor cu UniCredit, a arătat publicaţia.

Citiți și: O soluție simplă pentru retenția angajaților talentați în companie

Directori cu rol executiv ai ambelor instituţii financiare au subliniat că planurile sunt în fază incipientă, iar situaţia politică instabilă din Italia a întârziat planul iniţial, ca acordul să fie încheiat în 18 luni.

Duminică, SocGen a negat că ”ar avea loc vreo discuţie la nivelul consiliului de administraţie referitoare la o fuziune cu UniCredit”, potrivit unui comunicat transmis Reuters.

Reprezentanţii UniCredit au refuzat să comenteze articolul publicat de Financial Times, precizând că planul de redresare ”Transform 2019” are o bază organică.

SocGen a fost în centrul zvonurilor referitoare la discuţiile de fuziune cu UniCredit, în timp ce cele mai recente discuţii de la nivelul sectorului bancar european s-au concentrat pe banca germană Commerzbank.

Directorul general al Societe Generale, Frederic Oudea, a declarat în noiembrie anul trecut că acordurile bancare transfrontaliere din Europa vor fi improbabile în următoarele câteva trimestre. El a adăugat că noua strategie a băncii pentru următorii trei ani o vor plasa pe o poziţie  puternică pentru fuziuni, la momentul potrivit.

Grupul francez Societe Generale deţine 60.2% din capitalul BRD, a treia bancă din România după valoarea activelor. BRD este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 8,474 miliarde lei (1,84 miliarde euro), la ultimul preţ de închidere.

Citiți și: Aterizare sau prăbușire: Ce urmează după ce temperarea consumului încetinește creșterea economiei

BRD-Groupe Societe Generale a înregistrat anul trecut un profit net de 1,415 miliarde lei (310 milioane euro), în creştere cu 85,3% faţă de anul anterior, pe baza veniturilor solide din activitatea de bază şi a costului de risc pozitiv, potrivit datelor publicate de bancă.

Grupul italian UniCredit con­tro­lează a cincea mare bancă din România în funcţie de activve, iar pentru 2017 a anunţat o majorare a profitului net pe piaţa locală de 20%, până la 88 mil. eu­ro.


Foto: AFP/Mediafax

NewMoney

Recent Posts

INS: Managerii estimează creşterea preţurilor în construcţii şi în comerţul cu amănuntul

Managerii estimează creştere a activităţii în construcţii şi în comerţul cu amănuntul, o relativă stabilitate…

58 de minute ago

Drumul de acces către cartierul Greenfied, pe masa Consiliului General

Consilierii generali ai Capitalei se întrunesc în şedinţă, iar printre proiectele de pe ordinea de…

o oră ago

Sondaj INSCOP: 23,4% dintre români consideră că imigranţii din Orientul Mijlociu reprezintă o ameninţare pentru România

Mai puţin de un sfert dintre români consideră că imigranţii din Orientul Mijlociu reprezintă o…

2 ore ago

Noi obligaţii pentru transportatorii rutieri. Ce prevede Ghidul privind Sistemul national e-Transport

Ministerul Finanţelor şi ANAF au elaborat Ghidul privind Sistemul national e-Transport, prin care se urmăreşte…

3 zile ago

Se extind parcurile eoliene din România. Aviz al Ministerul Mediului pentru 81 de turbine

Ministerul Mediului a emis acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene, cu un total de…

3 zile ago

Acest website folosește cookies