UniCredit şi Societe Generale analizează posibilitatea unei fuziuni

NewMoney 04/06/2018 | 11:04 Ştiri
UniCredit şi Societe Generale analizează posibilitatea unei fuziuni

UniCredit, cea mai mare bancă din Italia, analizează o fuziune cu banca franceză Societe Generare, într-o acţiune care ar deschide calea fuziunilor bancare de pe piaţa europeană, potrivit unui articol publicat duminică de Financial Times, citat de Reuters.

Directorul general al UniCredit, francezul Jean-Pierre Mustier, fost şef al diviziei de investment banking a Societe Generale, se gândeşte la această idee de luni de zile, scrie Financial Times, care nu a menţionat sursa informaţiilor, potrivit News.ro.

Deşi nu a avut loc o discuţie oficială, directorii Societe Generale analizează la rândul lor posibilitatea combinării operaţiunilor cu UniCredit, a arătat publicaţia.

Citiți și: O soluție simplă pentru retenția angajaților talentați în companie

Directori cu rol executiv ai ambelor instituţii financiare au subliniat că planurile sunt în fază incipientă, iar situaţia politică instabilă din Italia a întârziat planul iniţial, ca acordul să fie încheiat în 18 luni.

Duminică, SocGen a negat că ”ar avea loc vreo discuţie la nivelul consiliului de administraţie referitoare la o fuziune cu UniCredit”, potrivit unui comunicat transmis Reuters.

Reprezentanţii UniCredit au refuzat să comenteze articolul publicat de Financial Times, precizând că planul de redresare ”Transform 2019” are o bază organică.

SocGen a fost în centrul zvonurilor referitoare la discuţiile de fuziune cu UniCredit, în timp ce cele mai recente discuţii de la nivelul sectorului bancar european s-au concentrat pe banca germană Commerzbank.

Directorul general al Societe Generale, Frederic Oudea, a declarat în noiembrie anul trecut că acordurile bancare transfrontaliere din Europa vor fi improbabile în următoarele câteva trimestre. El a adăugat că noua strategie a băncii pentru următorii trei ani o vor plasa pe o poziţie  puternică pentru fuziuni, la momentul potrivit.

Grupul francez Societe Generale deţine 60.2% din capitalul BRD, a treia bancă din România după valoarea activelor. BRD este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 8,474 miliarde lei (1,84 miliarde euro), la ultimul preţ de închidere.

Citiți și: Aterizare sau prăbușire: Ce urmează după ce temperarea consumului încetinește creșterea economiei

BRD-Groupe Societe Generale a înregistrat anul trecut un profit net de 1,415 miliarde lei (310 milioane euro), în creştere cu 85,3% faţă de anul anterior, pe baza veniturilor solide din activitatea de bază şi a costului de risc pozitiv, potrivit datelor publicate de bancă.

Grupul italian UniCredit con­tro­lează a cincea mare bancă din România în funcţie de activve, iar pentru 2017 a anunţat o majorare a profitului net pe piaţa locală de 20%, până la 88 mil. eu­ro.


Foto: AFP/Mediafax