Ştiri

Trei spitale din Bucureşti, Constanţa şi Roman, beneficiare ale unor proiecte cu finanţare europeană

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că trei spitale au semnat contracte cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene în vederea îmbunătăţirii siguranţei pacienţilor şi a personalului medical.

Este vorba despre: Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sf. Ioan” din Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” din Constanţa şi Spitalul Municipal de Urgenţă Roman.

Proiectul „Întărirea capacităţii Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Ioan, Bucureşti” va beneficia de o finanţare de 43,9 milioane de lei. Obiectivul este protejarea personalului medical şi a pacienţilor împotriva infectării cu COVID-19, precum şi creşterea capacităţii celor două unităţi medicale (spitalul şi Maternitatea Bucur din incintă, aceasta fiind unitate suport pentru pacienţii testaţi pozitiv), pentru diagnosticarea şi tratarea pacienţilor infectaţi.

 

Datorită proiectului va creşte capacitatea de diagnosticare, îngrijire şi tratament şi vor fi achiziţionate echipamente de radiologie, imagistică medicală, aparate de ventilaţie mecanică, defibrilatoare, echipamente specifice Unităţii de Primiri Urgenţe, echipamente specifice activităţilor de terapie intensivă şi sălilor de operaţie ale spitalului şi maternităţii”, a scris Voiculescu pe Facebook.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” din Constanţa va beneficia de un proiect cu o valoare de 36 milioane de lei pentru a fi dotat cu echipamente şi aparatură medicală de specialitate, precum şi cu materiale sanitare de protecţie, igienizare şi dezinfecţie, în vederea protejării sănătăţii populaţiei de efectele pandemiei.

Spitalul Municipal de Urgenţă Roman este beneficiarul unui nou proiect, finanţat cu 8,6 milioane lei prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Acesta va asigura dotarea şi achiziţionarea de echipamente medicale pentru spital, ce vor fi utilizate atât direct pentru pacienţii cu COVID-19, cât şi pentru tratamentul şi îngrijirea pacienţilor suspecţi sau non-COVID.

Concret, finanţarea prevede îmbunătăţirea capacităţii de monitorizare şi îngrijire a pacienţilor, în special a cazurilor severe, care necesită internare la terapie intensivă, având în vedere că dotările actuale sunt precare şi insuficiente pentru a face faţă unei astfel de crize sanitare, în special în camera de gardă, ATI, blocul operator, pe secţiile şi în compartimentele spitalului”, a precizat ministrul.

Elena Marinescu

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

10 ore ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

11 ore ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

11 ore ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

12 ore ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

13 ore ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

16 ore ago

Acest website folosește cookies