Fapt Divers

TikTok va elimina automat conţinutul necorespunzător

TikTok va începe să înlocuiască editorii cu un algoritm care se va ocupa de identificarea şi ştergerea automată a clipurilor care contravin condiţiilor de utilizare.

Începând cu Statele Unite şi Canada, TikTok va folosi un sistem automatizat de verificare a conţinutului, care va şterge acele clipuri video care conţin nuditate, sex, violenţă sau diverse activităţi ilegale.

Algoritmul va elimina automat conţinutul necorespunzător, fără implicarea vreunui editor uman. Aceştia din urmă vor face verificarea doar în cazul în care utilizatorii vor face apel, considerând că ştergerea s-a făcut pe nedrept.

Trecerea la un sistem automatizat este o mutare riscantă pentru TikTok, dacă se are în vedere trecutul agitat din acest punct de vedere al altor platforme. Pe YouTube, spre exemplu, au existat numeroase cazuri în care algoritmul a eliminat eronat clipuri şi chiar canale ale creatorilor de conţinut.

Chinezii par a fi foarte încrezători în sistemul pe care încep să-l implementeze şi spun că, în testele de până acum, erorile de moderare au reprezentat doar 5%.

Însă, raportat la numărul foarte mare de conţinut postat pe TikTok, există şanse mari ca zeci sau sute de mii de clipuri să fie identificate sau ignorate eronat de algoritm. Doar în primele trei luni ale acestui an şi doar în SUA, pe TikTok au fost postate peste 8,5 milioane de clipuri.

Pe de altă parte, este o veste bună pentru moderatori, care vor fi scutiţi de multe dintre ororile pe care ar trebui să le vadă. Este cunoscut faptul că, cel puţin unii din moderatorii conţinutului online, care trebuie să vizioneze mari cantităţi de conţinut de video, inclusiv violenţă extremă, dezvoltă sindrom de stres posttraumatic.

NewMoney

Recent Posts

Platforma de socializare TikTok dă în judecată guvernul SUA

TikTok a decis să dea în judecată guvernul Statelor Unite, în efortul de a opri…

4 ore ago

Falimentul personal, colacul de salvare pentru tot mai mulţi români

În primele trei luni ale acestui an, aproape 60 de români și-au declarat falimentul personal,…

4 ore ago

Undă verde pentru reabilitarea blocurilor cu 90% fonduri europene

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul care aprobă ordonanţa de urgenţă…

5 ore ago

CFR Călători estimează pierderi de peste un miliard de lei în 2024

CFR Călători estimează pierderi de 1,026 miliarde lei în acest an. Compania a planificat în…

6 ore ago

Maia Sandu pune gaz pe foc: Rep. Moldova îşi propune să reintegreze regiunea separatistă Transnistria

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că ţara sa îşi propune să reintegreze regiunea…

7 ore ago

Tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo S.p.A. intenţionează să preia First Bank a fost autorizată de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei anunţă că a autorizat tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo S.p.A. intenţionează să preia…

8 ore ago

Acest website folosește cookies