Ştiri

SURSE: Grupul Telekom se va retrage din România. RCS&RDS și Orange vor prelua afacerile companiei germane

Compania germană Telekom ia în calcul retragerea din România, iar „averea” reprezentată de abonați și de drepturile TV urmează să fie împărțită între RCS-RDS și Orange, scrie Gazeta Sporturilor

Mai exact, după retragerea operatorului german, Orange ar urma să preia partea de telefonie a Telekom, în timp ce RDS&RCS se va alege cu bucata care ține de televiziune. Prin urmare, pe piața din România va rămâne un singur post de sport, care va aparține RDS, însă nu este clar deocamdată dacă se va numi în continuare DigiSport.

În spatele afacerii s-ar afla Zoltan Teszari, patronul RCS-RDS, avocatul Adrian Tomșa, un avocat din Cluj ce deține Look TV, și Orlando Nicoară, administratorul eAD, societatea care tocmai a preluat de la Liga Profesionistă drepturile TV pentru campionatul românesc, potrivit gsp.ro.

Pe partea de televiziunea, numărul abonaților Telekom a scăzut la 1,41 milioane în primele luni din 2019, grupul german fiind cu mult urma RCS&RDS, care a ajuns la 3,7 milioane de utilizatori. În ceea ce privește serviciul de telefonie, în 2018, numărul clienților Telekom a depășit 4,6 milioane de abonați.

Zvonurile că Telekom ar vrea să se retragă din România există de mai multă vreme. În urmă cu doi ani se vorbea tot despre o rupere a operatorului telecom între Orange, care ar fi fost interesat de preluarea telefoniei fixe, și RCS&RDS, care ar fi interesat de segmentul de mobile.

Discuțiile pe această temă s-ar fi intensificat însă după ce la finalul anului trecut Guvernul a adoptat Ordonanța 114, supranumită „ordonanța lăcomiei”, care a impus, printre altele, o taxă de 3% pe cifra de afaceri pentru companiile din telecom.

În urmă cu două săptămâni Telekom România a anunţat că veniturile consolidate au scăzut cu 4,4% în primul trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 216,6 milioane euro, în condiţiile în care veniturile din servicii mobile au scăzut cu 6,6%.

Compania-mamă Telekom a avut în permanență probleme cu filiala din România din multiple motive: situația complicată a acționariatului (statul român deține o participație de 45,9% în divizia de telefonie fixă), problemele moștenite de la compania greacă OTE, dificultățile dintr-o piață extrem de competitivă pe care se bat alte trei companii mari (Orange, Vodafone, RCS), scrie G4Media.ro.


Foto: Mediafax

NewMoney

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

13 ore ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

14 ore ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

14 ore ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

15 ore ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

16 ore ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

19 ore ago

Acest website folosește cookies