Ştiri

Rabla pentru ceasuri: WatchShop.ro anunță programul Noul Ceas 2020

WatchShop.ro dă startul celei de-a 6-a ediții a programului Noul Ceas și estimează că va vinde ceasuri de peste 100.000 de lei în campania din acest an.

Programul Noul Ceas 2020 se derulează în perioada februarie-octombrie, în limita stocului disponibil,  și are în target clienții pasionați de ceasuri care dețin modele pe care nu le mai poartă și pe care retailerul le colectează spre a fi reciclate ulterior.

Rabla pentru ceasuri: Clienții primesc un discount dacă aduc un ceas vechi

Clienții participanți în campanie primesc un discount de 200 de lei la achiziția unui model nou. Valoarea medie a unui ceas nou vândut în program este de 700 lei. Peste 10 branduri, inclusiv dintre cele aduse în exclusivitate de WatchShop.ro în România, precum Accurist, Sekonda, Ingersoll fac parte din oferta actualei ediții.

„Ideea de la care a pornit programul Noul Ceas este legată de dorința de a recicla o parte dintre componentele ceasurilor uitate în sertar și care pot fi nocive pentru mediu, dacă sunt pur și simplu aruncate.

Discutând cu clienții noștri, am înțeles că majoritatea are cel puțin 1 sau 2 ceasuri pe care nu le poartă din motive varii: nu mai sunt la modă, nu se mai potrivesc stilului de viață, le-au primit cadou și nu le-au purtat niciodată. După o perioadă în care aceste modele sunt păstrate acasă, cei mai mulți aleg să le arunce”, spune Dragoș Diaconu, CEO WatchShop.ro.

Retailerul se așteaptă să colecteze peste 150 de ceasuri de mână vechi în programul Noul Ceas 2020, echivalentul programului Rabla în orologerie. Ediția din acest an va fi cea mai mare de până acum. În edițiile anterioare, WatchShop.ro a colectat și reciclat peste 350 ceasuri de mână. Produsele vechi strânse în campanie sunt reciclate de Indeco și Recobat, parteneri în acest program.

Potrivit estimărilor WatchShop.ro, românii aruncă, în medie, 1 ceas la doi ani, după ce, în prealabil, îl păstrează într-un sertar, unde bateria se scurge eliberând metale grele în atmosferă și în canalizare. Cele mai multe pot fi recuperate, iar componentele lor nocive pentru mediu pot fi reciclate.

Andrei Dumitru

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

2 zile ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

2 zile ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

2 zile ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

2 zile ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

2 zile ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

2 zile ago

Acest website folosește cookies