Fapt Divers

Legături cu bani, lăsate misterios pe străzile unui sat din Marea Britanie

Mai mulţi localnici din comitatul Durham au avut o surpriză de zile mari! Mai multe legături cu câte 2.000 de lire fiecare, a căror provenienţă este necunoscută au fost găsite în mai multe zone din satul Blackhall Colliery şi au fost predate ulterior poliţiei.

Această serie de evenimente misterioase a fost făcută publică de către autorităţile locale pe reţelele de socializare, deşi iniţial  informaţiile despre aceste descoperiri inedite au circulat doar sub forma a câtorva zvonuri cu privire la faptul că au fost găsite diverse sume de bani.

Până la publicarea a unui mesaj pe contul de Facebook al poliţiei din Durham, se pare că nimeni nu a ştiut că un donator anonim a lăsat în mod repetat în locuri publice legăturile cu bani.

BBC scrie că satul, care numără 4.785 de locuitori, potrivit recensământului din 2011, este destul de sărac, activităţile miniere din zonă fiind sistate în 1981, iar în prezent majoritatea populaţiei active este angajată la mai multe call-center-uri din localităţile învecinate Hartlepool şi Peterlee.

Bunul samaritean anonim recidivează

Faptele s-au petrecut în mod repetat începând din 2014, însă ultima oară poliţia a făcut publice informaţiile în încercarea de a afla cine se află în spatele acestor gesturi generoase.

Autorităţile au contactat banca locală şi oficiul poştal şi au încercat să dea de urma persoanei care a lăsat banii în spaţii publice după amprente, însă fără succes.

”Am venit chiar cu teoria că ar putea fi un câştigător la loterie, care s-a hotărât să ofere ceva înapoi comunităţii, dar adevărul este că încă nu ştim”, a declarat detectivul de poliţie John Forster.

”Sper că făcând public acest lucru putem obţine nişte răspunsuri”, a mai spus responsabilul, adăugând că nu crede că aceste acţiuni sunt asociate unor activităţi ilegale ”deoarece oamenii din acest domeniu sunt foarte atenţi cu banii lor”.

12 norocoşi ar putea rămâne cu banii găsiţi

Doisprezece persoane care au găsit până în prezent astfel de legături cu bani le-au predat poliţiei. Dacă nu sunt revendicate, persoanele care le-au găsit le pot păstra.

Potrivit Agerpres, o barmaniţă de la Hardwick Hotel, din localul cunoscut de localnici drept ”The Wick”, a declarat: ”Este un Robin Hood modern? Răufăcătorii nu îşi dau banii”.

Un consumator din local, care a refuzat să-şi dezvăluie numele, a spus: ”Comunitatea este foarte apropiată aici, iar dacă cineva găseşte 2.000 de lire pe stradă te aştepţi să vină la The Wick şi să spună: toată lumea poate primi o bere. E genul de loc în care dacă cineva are 2.000 de lire în plus toată lumea ar afla”.

Foto: Twitter

Elena Marinescu

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

2 zile ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

2 zile ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

2 zile ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

2 zile ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

2 zile ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

2 zile ago

Acest website folosește cookies