Legături cu bani, lăsate misterios pe străzile unui sat din Marea Britanie

Elena Marinescu 19/11/2019 | 21:18 Fapt Divers
Legături cu bani, lăsate misterios pe străzile unui sat din Marea Britanie

Mai mulţi localnici din comitatul Durham au avut o surpriză de zile mari! Mai multe legături cu câte 2.000 de lire fiecare, a căror provenienţă este necunoscută au fost găsite în mai multe zone din satul Blackhall Colliery şi au fost predate ulterior poliţiei.

Această serie de evenimente misterioase a fost făcută publică de către autorităţile locale pe reţelele de socializare, deşi iniţial  informaţiile despre aceste descoperiri inedite au circulat doar sub forma a câtorva zvonuri cu privire la faptul că au fost găsite diverse sume de bani.

Până la publicarea a unui mesaj pe contul de Facebook al poliţiei din Durham, se pare că nimeni nu a ştiut că un donator anonim a lăsat în mod repetat în locuri publice legăturile cu bani.

BBC scrie că satul, care numără 4.785 de locuitori, potrivit recensământului din 2011, este destul de sărac, activităţile miniere din zonă fiind sistate în 1981, iar în prezent majoritatea populaţiei active este angajată la mai multe call-center-uri din localităţile învecinate Hartlepool şi Peterlee.

Bunul samaritean anonim recidivează

Faptele s-au petrecut în mod repetat începând din 2014, însă ultima oară poliţia a făcut publice informaţiile în încercarea de a afla cine se află în spatele acestor gesturi generoase.

Autorităţile au contactat banca locală şi oficiul poştal şi au încercat să dea de urma persoanei care a lăsat banii în spaţii publice după amprente, însă fără succes.

”Am venit chiar cu teoria că ar putea fi un câştigător la loterie, care s-a hotărât să ofere ceva înapoi comunităţii, dar adevărul este că încă nu ştim”, a declarat detectivul de poliţie John Forster.

”Sper că făcând public acest lucru putem obţine nişte răspunsuri”, a mai spus responsabilul, adăugând că nu crede că aceste acţiuni sunt asociate unor activităţi ilegale ”deoarece oamenii din acest domeniu sunt foarte atenţi cu banii lor”.

12 norocoşi ar putea rămâne cu banii găsiţi

Doisprezece persoane care au găsit până în prezent astfel de legături cu bani le-au predat poliţiei. Dacă nu sunt revendicate, persoanele care le-au găsit le pot păstra.

Potrivit Agerpres, o barmaniţă de la Hardwick Hotel, din localul cunoscut de localnici drept ”The Wick”, a declarat: ”Este un Robin Hood modern? Răufăcătorii nu îşi dau banii”.

Un consumator din local, care a refuzat să-şi dezvăluie numele, a spus: ”Comunitatea este foarte apropiată aici, iar dacă cineva găseşte 2.000 de lire pe stradă te aştepţi să vină la The Wick şi să spună: toată lumea poate primi o bere. E genul de loc în care dacă cineva are 2.000 de lire în plus toată lumea ar afla”.

Foto: Twitter