Timp Liber

La ce se uită românii pe Netflix. „La casa de papel” şi „The Queen’s Gambit”, printre cele mai urmărite seriale

Filme de acţiune şi fantasy, seriale precum „La casa de papel” şi „The Queen’s Gambit” s-au numărat între producţiile disponibile pe Netflix preferate de români anul acesta. Per ansamblu, genul dramatic a fost cel mai vizionat în România pe parcursul anului 2020.

Cele mai populare filme de acţiune de anul acesta au fost „Extraction”, „The Old Guard” şi „Project Power”. Acestora li s-a alăturat serialul „La casa de papel”, care s-a aflat în secţiunea Top 10 de pe platforma Netflix în România timp de 42 de zile, similar cu Austria, Germania, Franţa, Germania, Portugalia şi Filipine.

Cât priveşte universul fantasy, a înregistrat cea mai mare creştere comparativ cu anul trecut (au fost urmărite de patru ori mai multe minute de fantasy faţă de 2019). „Cursed: Sezonul 1”, inspirat de legenda regelui Arthur, şi „Locke and Key: Sezonul 1” s-au aflat în topul preferinţelor din această categorie.

Unele dintre cele mai îndrăgite producţii din întreaga lume în acest an au fost „La casa de papel” (Spania), care a ajuns la secţiunea zilnică de top 10 Netflix în 92 de ţări, „Barbarians” (Germania), în 91 de ţări, „Lost Bullet” (Franţa), în 89 de ţări, şi „Platforma” (Spania), în 88 de ţări, inclusiv România.

„Miracle in Cell No. 7”, a fost urmărit şi recomandat în România şi pe restul globului, înregistrând o creştere considerabilă în numărul de căutări pe Netflix din martie şi aprilie. „Rebecca” a fost de asemenea o alegere populară în categoria dramă, alături de „The Queen’s Gambit” şi „Enola Holmes”. Genul dramatic a fost cel mai vizionat în România pe parcursul anului 2020.

Filme românești pe Netflix

Între filmele româneşti s-a remarcat comedia „Miami Bici”, cu 24 de zile petrecute în secţiunea top 10 de pe platforma Netflix în România. Românii au apreciat şi comediile americane, precum „Holidate”, „Emily in Paris: Sezonul 1” şi „The Wrong Missy”.

Anul acesta au fost urmărite şi documentare diverse. „Money Heist: The Phenomenon” a fost apreciat de fanii serialului „La casa de papel”. „Flavours of Romania: Sezonul 1”, „The Social Dilemma” şi „Rise of Empires: Ottoman” au fost alte titluri preferate.

Genurile fantasy, musical, anime şi serialele coreene au fost cele mai mari descoperiri din acest an şi, chiar dacă nu au depăşit preferinţele clasice precum dramă, acţiune şi thriller, au relevat gusturile diverse ale abonaţilor. O creştere a acestor genuri a fost înregistrată şi în Germania, Croaţia, Canada, Ungaria, Africa de Sud, Spania, Turcia, Marea Britanie şi SUA.

Filmele romantice şi de familie au fost urmărite mai mult faţă de anul trecut, având în vedere triplarea numărului de minute vizionate din acest gen.

Recent, în top au intrat poveştile de Crăciun: „Operation Christmas Drop” şi „The Princess Switch: Switched Again”. Iar între producţiile romantice preferate s-au numărat şi „Love”, „Guaranteed”, „Kissing Booth 2” şi „Sex Education: Sezonul 2”.

„The Crown: Sezonul 4”, „The Queen’s Gambit”, „Enola Holmes” şi „The Umbrella Academy: Sezonul 2” au fost printre cele mai populare titluri ale anului construite în jurul familiilor. „Over the Moon” şi „The Willoughbys” au fost alte producţii îndrăgite.

Serviciul de streaming Netflix are mai mult de 195 de milioane de abonaţi din peste 190 de ţări. Oferă seriale, documentare şi lungmetraje într-o mare varietate de genuri şi limbi. Abonaţii au acces nelimitat la conţinut, oricând şi oriunde, pe orice tip de dispozitiv conectat la internet. Aceştia pot reda, întrerupe şi relua vizionarea, fără publicitate sau angajamente.

NewMoney

Recent Posts

Platforma de socializare TikTok dă în judecată guvernul SUA

TikTok a decis să dea în judecată guvernul Statelor Unite, în efortul de a opri…

6 ore ago

Falimentul personal, colacul de salvare pentru tot mai mulţi români

În primele trei luni ale acestui an, aproape 60 de români și-au declarat falimentul personal,…

7 ore ago

Undă verde pentru reabilitarea blocurilor cu 90% fonduri europene

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul care aprobă ordonanţa de urgenţă…

7 ore ago

CFR Călători estimează pierderi de peste un miliard de lei în 2024

CFR Călători estimează pierderi de 1,026 miliarde lei în acest an. Compania a planificat în…

9 ore ago

Maia Sandu pune gaz pe foc: Rep. Moldova îşi propune să reintegreze regiunea separatistă Transnistria

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că ţara sa îşi propune să reintegreze regiunea…

9 ore ago

Tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo S.p.A. intenţionează să preia First Bank a fost autorizată de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei anunţă că a autorizat tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo S.p.A. intenţionează să preia…

10 ore ago

Acest website folosește cookies