Ştiri

DNA cere trei ani de închisoare pentru Călin Popescu Tăriceanu

DNA a cerut marţi, trei ani de închisoare pentru președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la ultimul termen al procesului în care acesta este acuzat de mărturie mincinoasă şi de favorizarea făptuitorului într-un dosar privind retrocedarea unor terenuri către prințul Paul al României.

Procororul DNA susține că apărările președintelui Senatului au fost puerile și lipsite de logica, iar obligația de a fi onest îi este total străină demnitarului, care a ascuns adevărul în legătură cu implicarea lui Remus Truică și a foștilor săi consultanți israelieni in retrocedarea unor terenuri către Paul al României, informează digi24.ro.

Citește și: Klaus Iohannis: Este imperioasă demisia doamnei premier Dăncilă. Preţurile sunt mai mari, dar PSD nu face nici şcoli, nici autostrăzi, nici spitale

Tăriceanu s-a apărat și susține că acuzaţiile pe care i le aduc procurorii DNA se bazează pe mistificări şi contradicţii grave, potrivit Agerpres. „Toate declaraţiile pe care le-am făcut au fost făcute sincer, cu bună credinţă. Mă consider nevinovat şi nu am dorit să îngreunez cercetarea penală sau tragerea la răspundere a inculpaţilor. Acuzaţiile se bazează pe mistificări şi contradicţii grave.

Procurorii DNA Braşov îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că a minţit în declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic, informează News.ro.

Citește și: Nou record al indicelui Robor în ultimii trei ani şi jumătate

Concret,  în cadrul anchetei privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată, susțin procurorii.

Astfel, Tăriceanu este acuzat că a menţionat în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului) şi nici despre implicarea israelienilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare.

Citește și: Turismul produce 8% din emisiile de gaze cu efect de seră din lume

De asemenea, preşedintele Senatului ar fi făcut declaraţii mincinoase şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu relaţia avută cu Tal Silberstein, Dan Andronic şi Remus Truică, şi nu a spus nimic despre întâlnirile şi discuţiile purtate cu Truică referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea terenurilor din Snagov şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate.


Foto: Mediafax

Sebastian Popescu

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

9 ore ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

9 ore ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

10 ore ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

10 ore ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

12 ore ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

15 ore ago

Acest website folosește cookies