DNA cere trei ani de închisoare pentru Călin Popescu Tăriceanu

Sebastian Popescu 08/05/2018 | 13:22 Ştiri
DNA cere trei ani de închisoare pentru Călin Popescu Tăriceanu

DNA a cerut marţi, trei ani de închisoare pentru președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la ultimul termen al procesului în care acesta este acuzat de mărturie mincinoasă şi de favorizarea făptuitorului într-un dosar privind retrocedarea unor terenuri către prințul Paul al României.

Procororul DNA susține că apărările președintelui Senatului au fost puerile și lipsite de logica, iar obligația de a fi onest îi este total străină demnitarului, care a ascuns adevărul în legătură cu implicarea lui Remus Truică și a foștilor săi consultanți israelieni in retrocedarea unor terenuri către Paul al României, informează digi24.ro.

Citește și: Klaus Iohannis: Este imperioasă demisia doamnei premier Dăncilă. Preţurile sunt mai mari, dar PSD nu face nici şcoli, nici autostrăzi, nici spitale

Tăriceanu s-a apărat și susține că acuzaţiile pe care i le aduc procurorii DNA se bazează pe mistificări şi contradicţii grave, potrivit Agerpres. „Toate declaraţiile pe care le-am făcut au fost făcute sincer, cu bună credinţă. Mă consider nevinovat şi nu am dorit să îngreunez cercetarea penală sau tragerea la răspundere a inculpaţilor. Acuzaţiile se bazează pe mistificări şi contradicţii grave.

Procurorii DNA Braşov îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că a minţit în declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic, informează News.ro.

Citește și: Nou record al indicelui Robor în ultimii trei ani şi jumătate

Concret,  în cadrul anchetei privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată, susțin procurorii.

Astfel, Tăriceanu este acuzat că a menţionat în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului) şi nici despre implicarea israelienilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare.

Citește și: Turismul produce 8% din emisiile de gaze cu efect de seră din lume

De asemenea, preşedintele Senatului ar fi făcut declaraţii mincinoase şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu relaţia avută cu Tal Silberstein, Dan Andronic şi Remus Truică, şi nu a spus nimic despre întâlnirile şi discuţiile purtate cu Truică referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea terenurilor din Snagov şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate.


Foto: Mediafax