Ştiri

Coface deschide un centrul IT în București și caută 80 de specialiști

Grupul Coface, expert în asigurarea de credit, anunță că va deschide un centru de dezvoltare IT în București, la începutul lunii aprilie, unde urmează să angajeze 80 de persoane.

Toți specialiștii IT recrutați pentru noul centru IT vor beneficia de programe de formare internă și externă, anunță Coface, într-un comunicat.

„Suntem în căutare de persoane care au experiență în tehnologia software, ca de exemplu AngularJS, PhoneGap, Spring MVC, Jackson, JSF, Struts etc., persoane cu mintea deschisă și o gândire tehnică. Avem nevoie de oameni care au cunoștințe de limba engleză, au dorința de a învăța și de a face parte dintr-o companie multinațională, care deține o varietate de proiecte provocatoare”, a declarat Eugen Anicescu, Country Manager Coface România.

Infrastructura hardware este concentrată într-un Centru Unic de Date, complet securizat și situat în apropiere de Paris (cu sediul în două centre fizice de Date, legate în modul active – active, la distanță de 50 de kilometri distanță).

Toate serverele Coface sunt gestionate din acest centru de date, inclusiv serverele pentru anumite țări. Voice over IP-ul și sistemul de videoconferințe leagă toate țările, fiind asociate unui eco-sistem puternic, aflat în strânsă legătură. Serverele de producție rulează în principal în Linux. În cea mai mare parte, Middleware (software care furnizează servicii pentru aplicații, pe lângă cele disponibile din sistemul de operare) sunt J2EE, ORACLE Database, IBM Data Stage ETL și EZ Publish pentru managementul conținutului.

Inaugurarea centrului vine în contextul în care Coface vrea să devină „cel mai agil partener global de credit comercial din industrie”, iar, ca parte a planului strategic al grupului, au fost lansate mai multe proiecte, pentru a extinde și a consolida sistemele informaționale ale Coface. Sectorul asigurărilor de credit comerciale autonome nu există în cazul tuturor activităților „de bază”, ceea ce determină Coface să dezvolte intern, cele mai importante aplicații de bază pentru afaceri.

Coface este prezent, direct sau indirect, în 100 de țări, unde oferă acoperiri ale asigurărilor de credit. Rețeaua internațională a grupului permite companiei Coface să combine cunoștințele economice de la nivel global cu cele de locale, din mai multe sectoare.

Gabriel Bucur

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

2 zile ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

2 zile ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

2 zile ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

2 zile ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

2 zile ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

2 zile ago

Acest website folosește cookies