Coface deschide un centrul IT în București și caută 80 de specialiști

Gabriel Bucur 29/03/2017 | 13:56 Ştiri
Coface deschide un centrul IT în București și caută 80 de specialiști

Grupul Coface, expert în asigurarea de credit, anunță că va deschide un centru de dezvoltare IT în București, la începutul lunii aprilie, unde urmează să angajeze 80 de persoane.

Toți specialiștii IT recrutați pentru noul centru IT vor beneficia de programe de formare internă și externă, anunță Coface, într-un comunicat.

„Suntem în căutare de persoane care au experiență în tehnologia software, ca de exemplu AngularJS, PhoneGap, Spring MVC, Jackson, JSF, Struts etc., persoane cu mintea deschisă și o gândire tehnică. Avem nevoie de oameni care au cunoștințe de limba engleză, au dorința de a învăța și de a face parte dintr-o companie multinațională, care deține o varietate de proiecte provocatoare”, a declarat Eugen Anicescu, Country Manager Coface România.

Infrastructura hardware este concentrată într-un Centru Unic de Date, complet securizat și situat în apropiere de Paris (cu sediul în două centre fizice de Date, legate în modul active – active, la distanță de 50 de kilometri distanță).

Toate serverele Coface sunt gestionate din acest centru de date, inclusiv serverele pentru anumite țări. Voice over IP-ul și sistemul de videoconferințe leagă toate țările, fiind asociate unui eco-sistem puternic, aflat în strânsă legătură. Serverele de producție rulează în principal în Linux. În cea mai mare parte, Middleware (software care furnizează servicii pentru aplicații, pe lângă cele disponibile din sistemul de operare) sunt J2EE, ORACLE Database, IBM Data Stage ETL și EZ Publish pentru managementul conținutului.

Inaugurarea centrului vine în contextul în care Coface vrea să devină „cel mai agil partener global de credit comercial din industrie”, iar, ca parte a planului strategic al grupului, au fost lansate mai multe proiecte, pentru a extinde și a consolida sistemele informaționale ale Coface. Sectorul asigurărilor de credit comerciale autonome nu există în cazul tuturor activităților „de bază”, ceea ce determină Coface să dezvolte intern, cele mai importante aplicații de bază pentru afaceri.

Coface este prezent, direct sau indirect, în 100 de țări, unde oferă acoperiri ale asigurărilor de credit. Rețeaua internațională a grupului permite companiei Coface să combine cunoștințele economice de la nivel global cu cele de locale, din mai multe sectoare.

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.