Ştiri

Care sunt cartierele cu cele mai bune facilități educaționale din România

Capitala ocupă abia locul 14 în clasamentul orașelor românești cu cele mai bune facilități educaționale, arată o analiză realizată de platforma de imobiliare Storia.ro, în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research.

Pe primul loc s-a clasat orașul Oradea, urmat de Brașov și Pitești. Topul este completat de Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc, Sibiu, Timișoara și Râmnicu Vâlcea. La polul opus se situează Giurgiu, Alexandria și Focșani.

Studiul – care analizează percepția cetățenilor asupra accesului la facilitățile educaționale în regiunile, orașele și cartierele în care locuiesc – mai arată că topul regiunilor este condus de Transilvania, urmată de Crișana, Banat, București și Ilfov.

Cartierele cu cele mai bune facilități educaționale

La nivel național, cartierele de pe primele locuri sunt Copou din Iași, Tineretului din București și Gheorgheni din Cluj-Napoca, urmate de Grigorescu din Cluj-Napoca și Nicolae Grigorescu din București. Cele mai dezavantajoase cartiere sunt Oncea din Oradea, Calea Timișoarei din Reșita, Micești din Alba Iulia, Griviței din Baia Mare și Bere din Pitești.

În București, cartierele aflate în fruntea clasamentului sunt Tineretului, Nicolae Grigorescu și Titan, în timp ce la polul opus se află Gorjului, 16 Februarie și Gara de Nord.

În Brașov, cele mai avantajoase cartiere din punct de vedere al facilităților educaționale sunt Centrul Istoric, Răcădău, Centrul Civic, Schei și Brașovul Vechi, iar în Cluj-Napoca, topul este condus de Gheorgheni, Centru, Grigorescu, Zorilor și Între Lacuri.

Orădenii au ales Iosia-Nord, Centru Civic, Rogerius, Nufărul și Decebal drept cartierele cu cele mai bune facilități educaționale, în timp ce în Sibiu clasamentul este format din cartierele Central, Ștrand, Cedonia, Calea Dumbrăvii, Mihai Viteazul.

În Iași, pe primele cinci poziții sunt Copou, Centru Civic, Tudor Vladimirescu, Podu Roș și Tomești. Nu în ultimul rând, cele mai avantajoase cartiere timișorene din punct de vedere al facilităților educaționale sunt Complex Studențesc, Soarelui, Dacia, Circumvalațiunii și Bucovina, mai arată analiza.

Gabriel Bucur

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

5 ore ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

5 ore ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

6 ore ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

6 ore ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

8 ore ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

11 ore ago

Acest website folosește cookies