Ştiri

Bolt obține un împrumut de 50 de milioane de euro de la BEI

Banca Europeană de Investiții (BEI) a semnat acordarea unui împrumut de tip quasi equity (linie de creditare dependentă de performanţele companiei) de 50 de milioane de euro cu Bolt, platforma europeană de transport la cerere din Estonia. Finanțarea este susținută de Fondul european pentru investiții strategice (FEIS), principalul pilon al Planului de investiții pentru Europa.

Obiectivul finanțării este acela de a sprijini inițiativele de dezvoltare și cercetare ale produselor Bolt în domenii în care utilizarea tehnologiei poate îmbunătăți siguranța, fiabilitatea și sustenabilitatea serviciilor sale, menținând, în același timp, eficiența ridicată a operațiunilor companiei. Acesta include investiții în servicii existente precum ride-hailing, dar și în servicii noi, cum ar fi car-sharing, bike-sharing și livrare de mâncare.

Vicepreședintele BEI, Alexander Stubb, a declarat: „Bolt este un bun exemplu de excelență europeană în domeniul tehnologiei și al inovației. Așa cum se spune, să stai pe loc înseamnă să mergi înapoi, iar Bolt nu stă pe loc niciodată. Banca este foarte încântată să sprijine compania pentru îmbunătățirea serviciilor sale, precum și să îi permită să se extindă în noi domenii de activitate. Cu alte cuvinte, vă susținem în totalitate!”

Paolo Gentiloni, Comisarul European pentru Economie, a spus: „Estonia este în prima linie a transformării digitale în Europa. Sunt mândru că Europa, prin Planul de Investiții, sprijină strategia de cercetare și dezvoltare a platformei estoniene Bolt, pentru a crea servicii inovatoare și sigure, care vor spori mobilitatea urbană.”

Co-fondatorul Bolt, Martin Villig, a declarat: „Mobilitatea este unul dintre domeniile în care Europa va beneficia cu adevărat de un campion local care împărtășește valorile utilizatorilor și autorităților de reglementare europene. Prin urmare, suntem încântați să avem Banca Europeană de Investiții în rândul susținătorilor Bolt, pentru că acest lucru ne permite să ne mișcăm mai repede pentru a deservi tot mai mulți utilizatori în Europa.”

Andrei Dumitru

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

6 ore ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

6 ore ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

6 ore ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

7 ore ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

8 ore ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

11 ore ago

Acest website folosește cookies