Ştiri

Un angajat din România imprimă zilnic, în medie, 38 de pagini, iar 6% din documente rămân nefolosite

Companiile din România deţin, în medie, între cinci și șase imprimante, față de media de 6,4 înregistrată în alte 13 țări, incluse într-un studiu realizat la comanda producătorului de tehnologie diversificată Epson Europe în zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa). Totodată, din totalul angajaților, 78% folosesc zilnic imprimantele, iar, în jumătate din companii, o imprimantă este utilizată de cel mult cinci persoane.

În același timp, în 26% din companii, numărul persoanelor care folosesc aceeaşi imprimantă se încadrează între 6 și 20 de utilizatori. Studiul mai arată că 13% din respondenți au declarat că imprimanta folosită este doar pentru uz personal, iar în 5% din companii numărul persoanelor care utilizează aceeaşi imprimantă este mai mare de 20.

Utilizatorii români susțin că imprimă 17 documente pe zi și o medie de 38 de pagini, cele mai populare documente imprimate fiind contractele (56%), rapoartele și broșurile (45%), dar și documentele ataşate e-mailurilor (41%) sau facturile (41%).

Autorii studiului mai precizează că, din cauza numărului mare de documente care se tipăresc zilnic, dar şi „a distanţei mari” (peste cinci metri, în medie), pe care angajaţii trebuie s-o parcurgă până la aparat, o bună parte din documentele tipărite rămân în tava imprimantei. Procentul documentelor imprimate şi necolectate în decursul unei săptămâni ajunge la 6%. În plus, documentele necolectate conţineau informaţii confidenţiale despre companie, clienţi şi angajaţi, au spus mai mult de jumătate din participanții la studiu. Astfel, 30% din respondenţi au declarat că au găsit în imprimantă documente care conţineau date despre clienţi, 22% au găsit informaţii confidenţiale despre angajaţi din companie, iar 15% au găsit informaţii despre produse noi.

În ceea ce priveşte reacțiile angajaților care au găsit documente cu informații confidențiale, 27% au declarat că le-au transmis către persoana sau departamentul care le-a imprimat, fără să le citească, 22% le-au lăsat aşa cum le-au găsit, iar 15% le-au transmis către persoana sau departamentul care le-a imprimat, după ce le-au citit. Însă 9% au recunoscut că au luat documentele pentru a le citi mai târziu, iar 2% au împărtăşit informaţiile unui coleg.

Mai puţin de jumătate (45%) din documente sunt tipărite faţă-verso, deşi opţiunea de imprimare duplex este o variantă mai economică. Totuși, în 10% din companii, imprimarea duplex nu este folosită niciodată, iar în 38% din companii această opțiune poate fi folosită doar dacă sunt modificate setările aparatului. În 7% din companiile din România imprimarea duplex nu este disponibilă.

Potrivit studiului, modul de utilizare al imprimării se schimbă, 18% din toate printurile folosite în prezent fie se transformă imediat în deşeuri, fie sunt utilizate un timp foarte scurt (29%). Pe de altă parte, 24% din respondenţi au precizat că arhivează documentele tipărite.

Cel mai folosit tip de imprimante sunt cele laser color (62%), urmat de imprimantele laser alb-negru (55%), imprimantele color cu jet de cerneală (53%) şi imprimantele alb-negru cu jet de cerneală (34%).

 


FOTO: Epson

Gabriel Bucur

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

21 de ore ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

21 de ore ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

21 de ore ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

22 de ore ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

23 de ore ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

o zi ago

Acest website folosește cookies