Ştiri

Sfaturile ANCOM: cum trebuie folosit telefonul în caz de cutremur

Reţelele de telefonie au o capacitate limitată de gestionare a apelurilor. În situaţii de urgenţă, o creştere subită a numărului de apeluri poate duce la suprasolicitarea reţelelor şi, în cazuri extreme, chiar la blocarea acestora, potrivit Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Autoritatea atrage atenția că, în cazul unui cutremur, pentru a evita blocarea rețelelor de telefonie, ar trebui date doar telefoanele care sunt neapărat necesare, iar conversațiile ar trebui scurtate, pe cât posibil. De asemenea, este recomandată trimiterea de SMS-uri precum și folosirea internetului de pe telefonul mobil, Wi-Fi sau date mobile pentru poşta electronică (mesaje instant pe platforme online precum WhatsApp, Facebook, Twitter etc. sau mesaje e-mail).

De asemenea, în cazul în care familia sau prietenii se află în afara zonei afectate, autoritățile le recomandă celor aflați în ariile calamitate să îl apeleze doar pe unul dintre aceștia. În felul acesta, va fi dat doar un apel, iar rudele și prietenii se pot anunța între ei ulterior.

Autoritățile mai atrag atenția că în situaţiile excepţionale (cutremure, incendii, inundaţii) trebuie acordată prioritate apelurilor cu adevărat urgente, precum apelarea serviciului de urgență 112. Apelurile efectuate doar pentru a discuta despre ce s-a întâmplat sau despre orice altceva decât o urgenţă contribuie la supraîncărcarea reţelelor de telefonie.

Reacția autorităților vine în contextul în care un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter a fost înregistrat miercuri la ora 01:20. Seismul s-a resimțit în București și în județele din sud-estul României, dar și în Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria și vestul Turciei.

 


FOTO: Mediafax

Cristina Dobreanu

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

4 zile ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

4 zile ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

4 zile ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

4 zile ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

4 zile ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

5 zile ago

Acest website folosește cookies