Ştiri

RAPORT: Piaţa românească de servicii de salarizare ar putea creşte cu 25% în acest an, până la 35 milioane de euro

Piaţa românească de servicii de salarizare ar putea ajunge anul acesta la 35 de milioane de euro, în creştere cu 25% comparativ cu 2018, în condiţiile în care companiile sunt într-o cursă de optimizare a costurilor, a anunţat, miercuri, la solicitarea News.ro, compania de calcul salarial şi administrare de personal Paylex.

Un partener al Paylex, Cătălin Naftan, a subliniat că firmele se află, în prezent, într-o adevărată cursă de optimizare a costurilor.

„Companiile sunt astăzi într-o adevărată cursă de optimizare a costurilor, iar în 2018 am asistat la un avânt considerabil al angajărilor. Acestea vor fi motoarele pieţei de profil în 2019. Este o perioadă bună pentru piaţa de payroll şi pentru că tot mai multe companii doresc să se protejeze de modificările legislative frecvente şi de fluctuaţia de personal din departamentul de HR apelând la un furnizor extern pentru aceste servicii”, a spus Cătălin Naftan.

Numai în luna ianuarie, volumul de muncă în companiile de payroll a crescut cu 20% faţă de luna anterioară, ca urmare a modificărilor legislative privind modificarea salariului minim apărute în decembrie 2018, potrivit companiei. Astfel, cele mai multe modificări au fost operate pentru companiile din construcţii şi producţie, care au mulţi angajaţi la nivelul salariului minim.

„Companiile care apelează la externalizarea serviciilor de salarizare plătesc aceleaşi abonamente lunare la firme de profil, costurile fiind stabilite prin contracte ce se bazează pe o anumită predictibilitate legislativă”, se arată în comunicat.

Companiile achită lunar, în medie, 5 euro/angajat pentru un contract cu o firmă de salarizare, valoarea facturilor lunare fiind influenţată de numărul de angajaţi ai companiei-client, de fluctuaţia de personal din domeniu (mai mare în domenii precum retail, producţie etc.), dar şi de tipul de servicii accesate, potrivit companiei.

Reprezentanţii Paylex consideră că, prin externalizarea serviciilor de payroll, firmele reuşesc însă să îşi reducă în medie cu 40% volumul de muncă în departamentele proprii de profil.

Totodată, deşi este prematur de anticipat o scădere a ritmului angajărilor în perioada următoare, reprezentanţii Paylex susţin că, pe termen mediu, va exista o stagnare a angajărilor.

„Companiile din domenii precum construcţiile, producţia – din diverse industrii –, energie şi banking vor avea, de altfel, cel mai mult de suferit de pe urma ultimelor modificări legislative privind salariul minim şi a «taxei pe lăcomie»”, a mai precizat Naftan.

Paylex activează pe piaţa de profil de 11 ani, fiind o companie 100% românească. Printre cei mai importanţi clienţi se numără Daimler, General Electric, Schindler sau Legrand.


Foto: Mediafax

NewMoney

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

4 zile ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

4 zile ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

4 zile ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

4 zile ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

4 zile ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

4 zile ago

Acest website folosește cookies