Ştiri

RAPORT: Apetitul global pentru fuziuni şi achiziţii atinge un record al ultimilor 10 ani

Apetitul pentru fuziuni şi achiziţii (M&A) la nivel global înregistrează un record al ultimilor 10 ani, în pofida unui mediu geopolitic tot mai complex, potrivit celei de-a 20-a ediţii a Global Capital Confidence Barometer (CCB), un studiu derulat în rândul a peste 2.900 de directori executivi din 47 de ţări, a anunţat, luni, EY. 

„Companiile continuă să folosească achiziţiile pentru a-şi construi bazele unei creşteri viitoare solide, pe fondul unei incertitudini în creştere. Aproape şase din zece companii la nivel mondial (59%) planifică acum să facă o achiziţie în anul următor, în creştere de la 52% cu 12 luni în urmă”, se arată în comunicat.

De asemenea, directorii executivi se aşteaptă ca omologii lor să fie activi la masa negocierilor, 92% dintre respondenţi preconizând că piaţa M&A globală va creşte în următorul an, faţă de 86% în aprilie 2018. Intenţiile M&A sunt susţinute de o încredere mai mare în rândul corporaţiilor, potrivit EY.

„În contrast net cu opinia multor economişti, care prezic o creştere mai lentă, şi în pofida incertitudinilor geopolitice, directorii executivi din toată lumea sunt mai optimişti cu privire la perspectivele macroeconomice. O majoritate covârşitoare a respondenţilor (93%) consideră că economia globală se îmbunătăţeşte, marcând o creştere de 20 de procente a aşteptărilor pozitive faţă de 73% în urmă cu un an”, se arată în comunicat.

Această perspectivă ambiţioasă în rândul directorilor executivi este reflectată de estimările optimiste ale performanţelor lor viitoare: 76% dintre respondenţi preconizează o creştere a veniturilor între 6% şi 15% în următorul an.

„Deşi se concentrează asupra tranzacţiilor şi creşterii, directorii executivi nu pierd din vedere riscurile. O treime dintre aceştia (33%) consideră că principalul motiv de îngrijorare este o potenţială încetinire a creşterii economice, deşi nu se aşteaptă ca aceasta să aibă loc”, se arată în comunicat.

În plus, un număr similar de executivi (27%) consideră că incertitudinile geopolitice, comerciale şi cele legate de reglementare reprezintă cele mai mari riscuri externe pentru dezvoltarea companiilor lor.

„România continuă să fie atractivă pentru investitorii străini, ca urmare a unei performanţe în creştere a consumului şi a puterii de cumpărare. Sectoarele de interes sunt atât cele tradiţionale, ca cel al petrolului şi gazelor sau al energiei, cât şi cel de tehnologie, care înregistrează o efervescenţă crescută”, a spus Florin Vasilică, Liderul Departamentului de Asistenţă Fiscală şi Juridică, EY România.


Sursa: News.ro

Foto: Guliver/Getty Images

NewMoney

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

13 ore ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

13 ore ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

14 ore ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

14 ore ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

16 ore ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

19 ore ago

Acest website folosește cookies