Ştiri

Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu circa 2%, la minime ale ultimelor 12 săptămâni

Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu 2%, la minime ale ultimelor 12 săptămâni, în tranzacţii volatile, extinzând pierderile grele de marţi, temerile tot mai mari de distrugere a cererii din cauza recesiunii globale depăşind preocupările privind oferta, scrie News.ro.

Contractele futures pentru petrolul Brent, cu livrare în septembrie, au scăzut cu 2,2 dolari, sau cu 2,1%, până la 100,57 dolari pe baril, până la ora 17:27 GMT (20:57 ora României), în timp ce ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 1,54 dolari sau cu 1,6%, până la 97,96 dolari pe baril.

Preţurile petrolului WTI şi Brent au coborât la cele mai scăzute niveluri atinse din 11 aprilie, după ce marţi Brent a scăzut cu 9%, iar WTI a scăzut cu 8% marţi.

Banca de investiţii Goldman Sachs a spus că vânzările de petrol au fost determinate de temerile tot mai mari de recesiune.

Costurile împrumuturilor guvernamentale ale Germaniei au scăzut la cel mai mic nivel din cinci săptămâni, deoarece îngrijorarea crescândă cu privire la înrăutăţirea perspectivelor economice i-a determinat pe investitori să caute plasamente mai sigure.

Indicii bursieri americani au scăzut miercuri, în timp ce investitorii aşteptau minutele de la întâlnirea Rezervei Federale pentru a evalua starea de sănătate a economiei şi ritmul majorărilor ratelor dobânzii pentru a opri agravarea inflaţiei.

Preţurile petrolului au fost, de asemenea, doborâte de o apreciere a dolarului american, care s-a ridicat la maximul ultimilor aproape 20 de ani în raport cu un coş de alte valute.

Un dolar american mai puternic face petrolul mai scump pentru deţinătorii de alte valute, ceea ce poate reduce cererea.

În China, cel mai mare importator de petrol din lume, piaţa s-a îngrijorat că noile restricţii legate de Covid-19 ar putea reduce cererea.

Între timp, importurile de ţiţei ale Chinei din Rusia au crescut cu 55% faţă de un an mai devreme, până la un nivel record, în luna mai.

Rusia a înlocuit Arabia Saudită ca furnizor de top, deoarece rafinăriile au profitat de preţurile reduse, pe fondul sancţiunilor impuse Moscovei din cauza invaziei sale a Ucrainei.

Adăugând presiunii de scădere a preţurilor petrolului, Equinor ASA a declarat că toate exploatările de petrol şi gaze afectate de o grevă în sectorul petrolier din Norvegia sunt de aşteptat să fie din nou în funcţiune în câteva zile.

Andrei Dumitru

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

2 zile ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

2 zile ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

2 zile ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

2 zile ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

2 zile ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

2 zile ago

Acest website folosește cookies