Ştiri

Philip Morris International a început producția de Heets în fabrica de la Otopeni

Producătorul american de țigarete Philip Morris a început producția de Heets (batoane de tutun care se introduc în dispozitivul electronic IQOS) la fabrica din Otopeni, după ce, în vara acestui an, a anunșat o investiție de 490 de milioane de euro în conversia unității de producție.

În prezent, fabrica are patru linii de producție, iar pană la finalul anului viitor, acestora ar urma să li se mai adauge încă patru. Până la finalul procesului de conversie (atunci când fabrica va produce doar Heets și va gestiona întreg procesul de producție, inclusiv partea primară de procesare a tutunului) ar urma să fie 15-16 linii de producție, a spus, pentru NewMoney, Herman Van Staalduinen, Operations Director Philip Morris România.

Heets, considerate produse din tutun cu potențial de risc redus, produse în fabrica din Otopeni vor deservi, în principal, piața japoneză, dar și piețe din UE.

“Dintre fabricile care au început, în acest an, procesul de transformare din unități care produc țigarete în fabrici care produc rezerve din tutun pentru IQOS, fabrica din Otopeni este prima care a început producția. Fabrica din România va deservi mai multe piețe din Uniunea Europeană, dar și din Asia, unul dintre primele exporturi fiind către Japonia”, a declarat Herman Van Staalduinen, Operations Director Philip Morris România.

Ca urmare a investiției la fabrica de la Otopeni, vor mai fi create 300 de noi locuri de muncă, pe lângă cele peste 670 de angajați actuali ai fabricii.

CITEȘTE ȘI: Surse: Philip Morris pregătește în România o investiție de 300-400 de milioane de euro în țigara care sfidează Legea antifumat

Până în 2020, în fabrica din Otopeni va fi finalizat procesul de transformare prin extinderea cu încă o secție de procesare a tutunului. Fabrica Philip Morris International din România este una dintre cele mai performante din ecosistemul Philip Morris International, aceasta beneficiind, de-a lungul timpului, de investiții constante în liniile de producție.

“Poziționarea fabricii în context geografic și performanțele acesteia demonstrate de-a lungul timpului sunt atribute ce au făcut firească decizia de a investi în România”, a adăugat Branislav Bibic, Managing Director Philip Morris România.

O primă fabrică dedicată producerii așa-numitelor HeatSticks sau Heets a fost deja construită de la zero la Bologna, în Italia, în 2013, în urma unei investiții de 500 de milioane de euro. În luna martie, compania ame­ricană a anunțat conversia parțială a fabricii din Grecia, printr-o investiție de 300 de mili­oane de euro. Producția în fabrica de la Aspropyrgos este pro­gra­mată să înceapă în ianuarie 2018. Nu este exclus însă ca, în viitorul apropiat, gigantul american să se îndrepte și către deschiderea unei fabrici în Asia, mai ales că una dintre piețele-vedetă pentru IQOS, este Japonia.

Lansat la nivel global încă din 2014 (în Italia și Japonia), IQOS a fost apoi adus și pe piața elvețiană, iar de la începutul anului trecut este disponibil și pentru consumatorii români. Dacă în 2016 IQOS a fost comercializat cu precădere online și în București, de la începutul acestui an IQOS este comercializat și în principalele 16 orașe din țară. IQOS va fi disponibil până la finalul anului în aproximativ 35 de piețe la nivel global. În România, circa o sută de mii de persoane folosesc IQOS.

Pe plan local, într-o piață cu circa 5 milioane de fumători adulți, esti­mată la 3,5 miliarde de euro, Philip Morris, producătorul Marlboro și L&M, este pe locul al treilea în piață după British American Tobacco (BAT), producătorul Kent, și Japan Tobacco International (JTI), producătorul Winston și Sobranie. Toți cei trei jucători sunt mari contri­buabili la bugetul de stat.

Cristina Dobreanu

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.

Recent Posts

Inspectorii ANSVSA au pus sub sechestru sute de kilograme de produse alimentare

Inspectorii sanitari veterinari au controlat în ultima săptămână din luna aprilie peste 3.200 de unităţi…

9 ore ago

SWIFT RESPONSE 24: Exerciţiu multinaţional cu 5.000 de militari, dintre care 2.000 de paraşutişti

România participă cu 2.300 de militari şi 220 de mijloace tehnice la un exerciţiu multinaţional…

9 ore ago

Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai

Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai, a…

10 ore ago

GHID. Cine poate beneficia de schema de ajutor de stat de 2,25 miliarde lei pentru investiţii în industrie

Ministerul Finanţelor a publicat Ghidul schemei de 2,25 miliarde lei pentru investiţii majore în industriile…

11 ore ago

Klaus Iohannis a depus o cerere de pensionare

Catedra de profesor de Fizică a preşedintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Naţional „Samuel von…

12 ore ago

Cotaţiile la cacao s-au prăbuşit cu 27% în două zile

Cotaţiile futures la cacao s-au prăbuşit, pierzând până la 27% în doar două zile, iar…

12 ore ago

Acest website folosește cookies