Ştiri

O firmă care oferă servicii de catering pentru mai multe școli din Bucureşti, închisă temporar de ANPC

O firmă care oferă servicii de catering pentru mai multe unităţi de învăţământ din Bucureşti a fost închisă temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), fiind găsite mai multe nereguli, printre care materii prime expirate şi echipamente de gătire neigienizate. De asemenea, firma a fost amendată cu 10.000 de lei.

ANPC a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că în urma primirii unei sesizări de la un consumator, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti (CPCMB) a făcut un control la operatorul economic Stancu Flavius Cristian Întreprindere Individuală, cu sediul în Sectorul 1 al Capitalei, care realizează servicii de catering pentru copiii din 12 unităţi de învăţământ şi instituţii din Bucureşti şi din localitatea Bolintin, judeţul Giurgiu.

Cele 12 entităţi al căror furnizor este operatorul economic sunt: Scoala nr. 200, sector 3, Scoala nr. 51, sector 2, Scoala Banu Băleanu, Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, Fundaţia Romanian Angel Appeal, Crucea Roşie Bucureşti, Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif, Disney Land SRL, Gokids Educational SRL, Asociaţia Ioni – Academia copiilor, Asociaţia pentru evoluţie – ROTAS, I&G Smart Vision SRL, Cireşel şi Cireşica SRL.

Echipele de control au descoperit materii prime cu data limită de consum depăşită, utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, vopsea exfoliată, chedere depreciate, impurităţi, praf, gheaţă în strat masiv; utilizarea bureţilor de sârmă pentru vase, coşuri pentru colectarea reziduală neacoperite, vase şi ustensile de bucătărie uzate, cu arsură în strat masiv; folosirea unor echipamente de gătire (aragaz, hotă, cuptor) neigienizate, cu urme de uzură, grăsime solidificată, arsură în strat masiv; lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire; lipsa buletinului de verificare metrologică a cântarului utilizat.

Alte nereguli constatate de comisarii ANPC au fost schimbarea stării termice a produselor din carne, depozitarea produselor de panificaţie în directa prezenţă a razelor solare, păstrarea preparatelor finite calde neacoperite, depozitate la temperatura mediului din încăpere, aşezate pe un rastel cu depuneri masive de impurităţi şi praf, existenţa pereţilor, a tavanului şi pavimentului neigienizate cu pete, vopsea exfoliate şi plăci fisurate; lipsa informaţiilor referitoare la ingredientele cu potenţial alergen pe documentul de însoţire a mărfii sau în listele meniu; depozitarea cărnii pentru ciorbă separat de preparat.

Comisarii ANPC au oprit definitiv de la utilizare produsele alimentare neconforme, au dat amenzi în valoare de 10.000 de lei şi au închis temporar unitatea, până la remedierea deficienţelor.

Andrei Dumitru

Recent Posts

Eviden deschide primul centru de cloud și securitate cibernetică din România

Eviden, parte a grupului Atos, lider în domeniul digital, cloud, big data și securitate, anunță…

5 minute ago

Produsele din categoria Fashion, în top 3 achiziții realizate în România cu plata amânată Buy Now, Pay Later

Introdusă în România în urmă cu aproape patru ani de către Mokka, liderul în furnizarea…

7 minute ago

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai atrăgătoare țări pentru cei care vor să lucreze în străinătate

România se află pe locul al 89-lea în topul celor mai atrăgătoare destinații de relocare…

9 minute ago

Platforma de socializare TikTok dă în judecată guvernul SUA

TikTok a decis să dea în judecată guvernul Statelor Unite, în efortul de a opri…

15 ore ago

Falimentul personal, colacul de salvare pentru tot mai mulţi români

În primele trei luni ale acestui an, aproape 60 de români și-au declarat falimentul personal,…

16 ore ago

Undă verde pentru reabilitarea blocurilor cu 90% fonduri europene

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul care aprobă ordonanţa de urgenţă…

17 ore ago

Acest website folosește cookies