Ştiri

Nicolae Ciucă, despre preţurile la energie: Discutăm despre o decizie pentru o piaţă semi-reglementată

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că au fost discuţii, în Biroul Politic Naţional al PNL de luni, despre preţurile la energie şi a subliniat că este vorba de o decizie pentru o piaţăa energiei semi-reglementată.

Potrivit acestuia, încă sunt căutate soluţii tehnice „prin care putem să integrăm fondurile de la UE pentru combarea sărăciei energetice şi soluţiile prin care vom decide în aşa fel încât să protejăm în continuare populaţia, iar preţul la energie, mă refer la primele două praguri, la consumatorul casnic să rămână la aceeaşi valoare”.

„În ceea ce priveşte subiectele pe care le-am prezentat Biroului, cel mai important este cel legat de energie. Avem în continuare în analiză, la nivelul structurilor tehnice, care sunt soluţiile prin care putem să integrăm fondurile de la UE pentru combarea sărăciei energetice şi soluţiile prin care vom decide în aşa fel încât să protejăm în continuare populaţia, iar preţul la energie, mă refer la primele două praguri, la consumatorul casnic să rămână la aceeaşi valoare.

Pragurile la nivelul consumatorului casnic sperăm să rămână ca acum, pentru că ne dorim să protejăm populaţia. (…) Avem şi posibilitatea acestor subvenţii pentru consumatorul casnic vulnerabil. Trebuie să găsim soluţii pentru consumatorii mari”, a explicat Nicolae Ciucă, potrivit News.ro.

Întrebat ce se întâmplă cu cei care nu se încadrează în cele două praguri, dacă va fi un preţ fix sau un preţ maximal, şeful Executivului a răspuns: „Acolo se discută în aşa fel încât pentru consumatorii mari să discutăm de un singur preţ”.

El a mai spus că trebuie găsite soluţii şi pentru sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii, cât şi pentru marea industrie, astfel încât să fie asigurată competitivitatea produselor româneşti. „Am zăbovit atât de mult pentru că în continuare căutăm soluţii astfel încât în ceea ce priveşte sectorul de întreprinderi mici şi mijlocii, cât şi marea industrie să găsim acea soluţie prin care să asigurăm competitivitatea produselor româneşti. Este foarte important să avem în vedere acest lucru.

Este un aspect şi un obiectiv pe care l-am discutat şi la nivelul Comisiei Europene, la întâlnirile pe care le-am avut. Cred că acesta este mesajul cel mai important. Neluând încă decizia, sigur pragul de 1,3 lei este vehiculat de către toata lumea şi în analiza, dar neluând încă decizia dati-mi voie sa revin cu decizia finală”, a mai precizat Ciucă.

Elena Marinescu

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

12 ore ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

12 ore ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

12 ore ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

13 ore ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

14 ore ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

17 ore ago

Acest website folosește cookies