Ştiri

Medicii antivaccinişti, scoşi din sistemul sanitar? Dan Barna, propunere radicală

Dan Barna a afirmat, vineri la Sibiu, că este regretabil faptul că sunt medici care descurajează vaccinarea. Vicepremierul a adăugat că în aceste cazuri trebuie pusă sub semnul întrebării ideea că „este o cuvenire” contractul cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Faptul că există şi aud cu tristeţe şi un fel de amărăciune faptul că sunt medici care chiar descurajează vaccinarea promovând fake news-uri din acestea caraghioase este un lucru regretabil. E părerea mea. Eu cred că în momentul în care medicii susţinuţi şi finanţaţi de stat promovează politici împotriva politicii statului, ideea aceasta că este o cuvenire contractul cu Casa şi beneficiul de suport public este o chestiune care trebuie pusă sub semnul întrebării.

Mie mi se pare de neacceptat ca medici de familie să îi dezinformeze pe oameni că vaccinul le va afecta sănătatea, îi va îmbolnăvi şi toate celelalte grozăvii pe care le-am văzut. Înţeleg dreptul fiecărui om de a se vaccina sau nu, dar dincolo de asta, când eşti medic şi se presupune că îţi pasă de sănătatea comunităţii, trebuie să ai un comportament şi o atitudine de promovare a liniilor acestora foarte clare de sănătate publică. Hai să nu ne mai dăm după deget, vaccinul este singura soluţie reală prin care putem să trecem de această pandemie”, a declarat Dan Barna, vineri la Sibiu.

El a mai spus că riscul celui de-al patrulea val al pandemiei nu a dispărut, de aceea este necesară promovarea şi încurajarea vaccinării. „Sper ca şi celelalte partide să preia acest model. Nu sunt cheltuieli mari, dar sunt cheltuieli de responsabilitate reală pe teme de care le pasă cetăţenilor, că aşa, la televizor, am văzut, domnul Ciolacu leşină de grija banilor care, speră el, nu vor veni în România.

În realitate, şi domnul Ciolacu şi celelalte partide ar trebui să facă exact lucrul acesta, să promoveze campania de vaccinare şi nu să transmită sau să susţină mai direct sau indirect mesaje contrarii”, a concluzionat vicepremierul USR PLUS.

Elena Marinescu

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

4 zile ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

4 zile ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

4 zile ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

4 zile ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

4 zile ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

4 zile ago

Acest website folosește cookies