Consumul de alcool crește riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 și înrăutățește simptomele bolii, scrie CNBC, care citează Organizația Mondială a Sănătății. OMS recomandă guvernelor să limiteze accesul la alcool pe perioada restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.
„Alcoolul slăbește sistemul imunitar și crește șansele de îmbolnăvire”, potrivit OMS.
Consumul de alcool este asociat cu un număr de boli transmisibile și netransmisibile, care fac ca persoana care suferă de acest viciu să fie mai vulnerabilă la noul coronavirus. De asemenea, amplifică problemele mentale și comportamentele de risc, mai ales în țările care au impus măsuri de izolare în casă.
Alcoolul ucide anual circa trei milioane de oameni în vremuri normale, fără pandemie, potrivit datelor OMS. Organizația mai avertizează că alcoolul de concentrație mare nu omoară coronavirusul, cum circulă unele informații, care nu sunt decât fake-news.
„Oamenii ar trebui în general să consume mai puțin alcool și în special în timpul pandemiei de coronavirus”, spune un oficial OMS.
OMS recomandă păstrarea, acolo unde există, și chiar înăsprirea restricționării accesului la alcool pe perioada pandemiei de coronavirus.
Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a oferit recent câteva sfaturi despre cum să își păstrezi sănătatea fizică și mentală pe perioada pandemiei:
Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…
Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…
Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…
Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…
Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…
Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…
Acest website folosește cookies