Ştiri

Investiții în pandemie: Acvatic Bebe Club pregătește deschiderea unui nou club de educație acvatică

Odată cu reluarea activității, după aproximativ 3 luni de pauză pe fondul Covid-19, Acvatic Bebe Club, club de educație acvatică dedicat bebelușilor și copiilor mici, și-a reluat activitatea, dar și planurile de extindere. Astfel, la 1 august au fost demarate lucrările de amenajare pentru un al doilea sediu, în zona de nord a Capitalei, cu o investiție estimată de 100.000 euro.

Contextul pandemic actual a suspendat activitatea Clubului de educație acvatică Acvatic Bebe Club în perioada 18 martie – 1 iunie, ulterior aceasta reluându-se parțial, inițial pe segmentul de servicii de kinetoprofilaxie. În prezent, pe fondul măsurilor necesare pentru asigurarea siguranței clienților și angajaților, activitatea a fost reluată la o capacitate de 70%.

„50% dintre abonamente au fost reactivate în primele 3 săptămâni de la reluarea activității și am remarcat o creștere a interesului pentru cursurile de educație acvatică, fiind printre puținele activități fizice ce pot fi desfășurate cu respectarea măsurilor de siguranță și cu beneficii reale pentru dezvoltarea fizică și psihică a copiilor mici”, a precizat Carmen Dumitru, fondator Acvatic Bebe Club.

Măsuri suplimentare anti COVID-19

Investiția în măsurile de siguranță implementate, suplimentar față de cele solicitate de autorități, se ridică până în prezent la aproximativ 4.000 de euro.

„Am decis să achiziționăm lampe UVC pentru dezinfectarea încăperilor, un robot inteligent cu lampă UV pentru dezinfectarea suprafețelor și jucăriilor, un aparat de purificare a aerului, panou antivirus separator pentru recepție, pe lângă consumabilele necesare. De asemenea, fiecare membru al echipei este testat anticovid la fiecare 14 zile. Astfel, avem un cost lunar de peste 1.000 de euro, pe care îl investim în asigurarea măsurilor de siguranță necesare”, a mai declarat Carmen Dumitru.

Pe lângă aceste investiții, ABC continuă planurile de extindere anunțate la începutul anului, propunându-și deschiderea unui al doilea club de educație acvatică, în zona de nord a Capitalei. Lucrările de amenajare vor demara la 1 august și vor dura 3-4 luni. Acest al doilea club este dedicat copiilor cu vârsta între 4 luni și 4 ani, iar investiția în noul sediu este estimată la 100.000 euro.

„Redeschiderea a fost un proces complex și provocator, dar discuțiile cu clienții ne-au dat asigurat că serviciul de educație acvatică rămâne unul de referință în dezvoltarea armonioasă a celor mici. Suntem în continuare impactați de contextul actual ce aduce anxietate clienților și o instabilitate și nesiguranță fără precedent pentru mediu economic. Am reluat activitatea cu o echipă redusă cu 30%, însă ne bucurăm să putem reloca parte din echipă în noul sediu, alături de noi membri ai echipei, care au început și ei cursurile de pregătire la 1 august. Estimăm că până la finalul anului vor reuși o reechilibrare în noul context”, a mai precizat Carmen Dumitru.

Acvatic Bebe Club, cifră de afaceri de 1 milion de lei

Acvatic Bebe Club a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 1 milion de lei, iar pentru acest an estimarea inițială viza o creștere cu 10%. În noul context, prima jumătate a anului a fost încheiată cu o scădere de 15% însă există premise pentru a fi recuperată până la finalul anului, astfel încât cifra de afaceri să se situeze la nivelul celei de anul trecut.

Clubul de educație acvatică a fost înființat în 2012, fiind dedicat, de la început copiilor cu vârste între 4 luni și 4 ani. În cei peste 7 ani de activitate, peste 2.000 de copii au urmat lecții de educație acvatică și înot la ABC, cu beneficii vizibile în dezvoltarea fizică, psihică și emoțională. Mai mult, studiile spun că participarea la lecțiile de înot poate reduce riscul de înec al copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani cu 88%.

Clubul de educație acvatică dispune de o sală de așteptare și de o zonă de adaptare treptată la temperatura din zona bazinului, respectiv exterioară. ABC este singurul club de profil din București unde tratarea și dezinfecția apei se realizeaza prin intermediul unei instalații mixte bazate pe UV și ozon, cu efect direct asupra calității apei și a aerului din jurul piscinei.

Prin sistemul de ventilație și dezumidificare, se păstrează permanent un microclimat ideal pentru desfășurarea programelor de educație acvatică. Temperatura apei are constant o valoare cuprinsă între 31,5 și 32 grade, iar cea a aerului între 32,5 și 33 grade.

Andrei Dumitru

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

3 ore ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

3 ore ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

3 ore ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

4 ore ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

5 ore ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

8 ore ago

Acest website folosește cookies