Ştiri

INS: Producţia industrială a crescut cu 14% ca serie brută în primele şapte luni ale anului

Producţia industrială a crescut cu 14% ca serie brută şi cu 15,1% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele şapte luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2020, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2020, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 14%, datorită creşterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+15,3%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,8%). Industria extractivă a scăzut cu 1,9%”, arată datele INS.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele şapte luni ale anului, comparativ cu primele şapte luni din 2020, a fost mai mare cu 15,1%, ca efect al creşterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+15,4%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+13,1%). Industria extractivă a scăzut cu 2,5%.

În luna iulie 2021, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,6% ca urmare a scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-1,3%) şi industria extractivă (-0,4%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 3,8%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 1% faţă de luna precedentă, din cauza scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria extractivă (-3,1%), industria prelucrătoare (-1,5%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 3,1%, ca efect al creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,5%) şi industria prelucrătoare (+2%). Industria extractivă a scăzut cu 1%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 5,9%, creştere susţinută de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+13,4%) şi industria prelucrătoare (+3,1%). Industria extractivă a scăzut cu 0,4%.

Elena Marinescu

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

3 zile ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

3 zile ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

3 zile ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

3 zile ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

3 zile ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

3 zile ago

Acest website folosește cookies