Ştiri

Grecia redeschide magazinele pentru a salva economia

Magazinele de vânzări cu amănuntul au fost redeschise luni în cea mai mare parte a Greciei, în pofida creşterii numărului de cazuri de infecţie cu COVID-19, autorităţile încercând să evite o nouă recesiune. 

Relaxarea nu este valabilă pentru oraşele Salonic şi Patras, al doilea, respectiv al treilea cel mai mare oraş din Grecia, din cauza temerilor că va provoca o creştere explozivă a infecţiilor. De asemenea, vizitele la magazin sunt supuse unor reglementări sanitare foarte stricte. În primul rând, cetăţenii trebuie să îşi facă programare prin trimiterea unui text cu numele lor către Serviciul de Protecţie Civilă. Programarea este valabilă doar trei ore şi poate fi utilizată doar o singură dată pe zi.

Doar cumpărătorii care şi-au făcut programare pot intra în magazin şi este permisă numai plata cu cardul. La rândul lor, comercianţii pot să permită intrarea unui cumpărător per 25 de metri pătraţi de spaţiu şi în orice moment nu pot fi mai mult de 20 de cumpărători în magazin.

Deschiderea afacerilor din retail va oferi o supapă de siguranţă pentru societatea noastră şi va ajuta la implementarea măsurilor restrictive„, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului elen, Aristotelia Peloni, potrivit Agerpres.

Măsurile de lockdown sunt în vigoare în Grecia încă de la începutul lunii noiembrie, magazinele fiind redeschise pentru scurt tip în perioada sărbătorilor de Crăciun. Aceste închideri prelungite au pus presiuni asupra economiei Greciei, care, în 2020, a înregistrat o contracţie de 8,2% în timp ce datoria naţională raportată la PIB a trecut de 200%.

Aproximativ 16% din populaţia Greciei a primit cel puţin o doză de vaccin COVID-19, dar, cu toate acestea, rata de infectare continuă să crească. Numărul de cazuri de infecţie confirmate la nivel naţional a ajuns la 28,5 la 100.000 de locuitori, cel mai ridicat nivel de la debutul pandemiei. Rata de deces este în prezent peste media Uniunii Europene, iar numărul cumulat al deceselor de COVID-19 a trecut de 8.300.

Elena Marinescu

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

o zi ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

o zi ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

o zi ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

o zi ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

o zi ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

2 zile ago

Acest website folosește cookies