Ştiri

Experţi: Tratamentele pe bază de anticorpi monoclonali şi-au pierdut din eficienţă în faţa variantei Omicron

Mai multe tratamente pe bază de anticorpi de sinteză împotriva COVID-19, printre care şi cel al laboratoarelor Regeneron şi Roche, utilizat în Franţa, şi-au pierdut eficienţa în faţa variantei Omicron a noului coronavirus, a anunţat vineri Agenţia franceză de cercetare ANRS/Boli infecţioase emergente, transmite AFP.

Rezultatele preliminare ale studiilor preclinice asupra eficacităţii anticorpilor monoclonali în faţa variantei Omicron au demonstrat că produsul Ronapreve (dezvoltat de Regeneron alături de laboratoarele Roche) „nu a mai are o activitate semnificativă împotriva variantei Omicron”, conform comunicatului ANRS.

Acest medicament combină doi anticorpi de sinteză, „monoclonali” – casirivimab şi imdevimab – şi este administrat printr-o singură injecţie intravenoasă. Anticorpii de sinteză sunt recomandaţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru pacienţii în vârstă sau pentru cei cu sisteme imunitare deficiente.

Testele au arătat, de asemenea, că monoterapia Regdanvimab, a laboratorului Celltrion, precum şi tratamentul pe bază de anticorpi Bamlanivimab/Etesevimab al laboratoarelor Lilly „nu prezintă efecte semnificative împotriva variantei Omicron”.

În schimb, alte două astfel de produse deja autorizate în Franţa şi-au păstrat proprietăţile neutralizante şi împotriva noii variante de coronavirus, conform ANRS. Unul dintre aceste produse este monoterapia Xevudy (anticorpi Sotrovimab), dezvoltată de laboratoarele GSK Vir Biotechnology, „care a înregistrat o pierdere moderată a eficienţei”. Potrivit sursei citate de Agerpres, această terapie este propusă pentru tratamentul precoce al pacienţilor infectaţi din categoriile de risc de a suferi forme grave de COVID-19.

Celălalt produs este cocktailul terapeutic Evusheld al laboratorului Astrazeneca (combină anticorpii Tixagevimab şi Cilgavimab) care îşi menţine o activitate neutralizantă semnificativă. Acest medicament este propus pentru preîntâmpinarea formelor severe la pacienţii imunodeprimaţi.

Elena Marinescu

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

2 zile ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

2 zile ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

2 zile ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

2 zile ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

2 zile ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

2 zile ago

Acest website folosește cookies