Ştiri

Coronavirus. EURO 2020 va fi amânat cu un an

Turneul final al Campionatului European de fotbal din 2020 a fost amânat pentru perioada 11 iunie-11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

Primii care au anunțat au fost oficialii Federației Norvegiene de Fotbal, pe contul de Twitter, citează Agerpres.

Propunerea a fost prezentată celor 55 de federaţii membre, Asociaţiei Cluburilor Europene, European Leagues şi FIFPro, care au fost de acord cu ea. O decizie finală va fi luată, marţi, de Comitetul Executiv al UEFA, precizează Reuters.

Decizia a fost aprobată de comitetul executiv al UEFA, după ce, în cadrul teleconferinţei, preşedintele forului fotbalistic european, Aleksander Ceferin, a prezentat propunerea amânării competiţiei celor 55 de federaţii membre, Asociaţiei Cluburilor Europene, European Leagues şi FIFPro.

Amânarea turneului va permite campionatelor europene, care acum sunt suspendate, să-şi prelungească sezoanele, scrie DPA.

„A fost înfiinţat un grup de lucru cu participarea ligilor şi a reprezentanţilor cluburilor pentru a examina soluţiile referitoare la calendar ce ar permite încheierea actualului sezon şi orice altă consecinţă a deciziilor luate astăzi”, a afirmat UEFA.

România va găzdui 4 meciuri la EURO

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care urma să celebreze 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Dacă se califică în urma barajului de Liga Naţiunilor, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Echipa naţională de fotbal a României urma să întâlnească pe 26 martie, de la ora 21:45, la Reykjavik, selecţionata Islandei, într-o partidă contând pentru semifinalele play-off-ului EURO 2020. Dacă învingea în această partidă, România trebuia să înfrunte, pe 31 martie, la Sofia sau Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final, în faţa Bulgariei sau Ungariei.


FOTO: AFP/Mediafax

NewMoney

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

4 zile ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

4 zile ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

4 zile ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

4 zile ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

4 zile ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

5 zile ago

Acest website folosește cookies