Ştiri

Construcţii Erbaşu va construi un hotel de peste 10 milioane de euro în Oradea

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, alături de Cristian Erbaşu, directorul general al companiei Construcţii Erabaşu SA, au semnat contractul de constituire a dreptului de superficie asupra unui teren pentru construirea unui hotel în valoare de peste 10 milioane de euro, anunţă Consiliul Judeţean Bihor.

La semnarea contractului a fost prezent şi Călin Roman, directorul Erbaşu Transilvania.

Terenul se află în proprietatea Consiliului Judeţean Bihor şi are o suprafaţă de 3.981 mp. Amplasamentul este situat într-o zonă centrală, în vecinătatea Muzeului Ţării Crişurilor şi a viitorului Centru Cultural Multifuncţional, clădire destinată susţinerii unor activităţi culturale şi recreative.

Compania Construcţii Erabaşu SA a câştigat licitaţia lansată de Consiliul Judeţean Bihor în luna octombrie a acestui an.

Dreptul de superficie se constituie pe o perioadă de 25 de ani. Investitorul va plăti o redevenţă de 7,5 euro/mp/an, echivalentul a 187,5 euro/mp/25 ani. În total, redevenţa plătită Consiliului Judeţean Bihor pentru întregul amplasament în cei 25 de ani se ridică la 746.437,5 euro.

„Din această zi începe practic perioada pe care compania o are la dispoziţie, conform contractului, să demareze partea de proiectare, să finalizeze în şase luni proiectul tehnic şi apoi să obţină avizele şi autorizaţiile necesare. Foarte probabil în toamna anului viitor vor începe lucrările de construcţie a hotelului pe terenul Consiliului Judeţean Bihor, situat în spatele Muzeului Ţării Crişurilor”, a declarat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Hotelul va fi o investiţie privată. Clădirea ar urma să aibă un regim de înălţime D+P+7E, cu o suprafaţă construită la sol de 1.280 mp.

Hotelul va avea o capacitate de cazare pentru cel mult 280 de persoane. Amenajările exterioare vor presupune o cale de acces auto şi pietonal, o parcare auto cu 18 locuri şi spaţii verzi.

Investiţia se va realiza în patru faze. Prima fază a proiectului prevede realizarea documentaţiei tehnico-economice a obiectivului de investiţii, în termen de maxim 6 luni de la perfectarea contractului de superficie. A doua fază a proiectului constă în obţinerea autorizaţiei de construire în termen de maxim 4 luni de la data perfectării Documentaţiei tehnico-economice.

Următoarea etapă presupune demararea construcţiei, în termen de maxim 1 lună de la data obţinerii autorizaţiei de construire, iar ultima fază prevede finalizarea investiţiei într-o perioadă de maxim 2 ani de la data eliberării autorizaţiei de construire.

Andrei Dumitru

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

4 ore ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

4 ore ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

4 ore ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

5 ore ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

7 ore ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

10 ore ago

Acest website folosește cookies