Timp Liber

Celebrul violonist David Garrett prezintă concertul „Alive”, în septembrie, la Cluj-Napoca şi Bucureşti

Celebrul violonist David Garrett revine pe scenele din România, la începutul lunii septembrie, pentru două reprezentaţii ale concertului „Alive”. Concertele fac parte din cadrul turneului mondial cu acelaşi nume şi vor avea loc pe 1 septembrie, pentru prima dată la BTArena din Cluj-Napoca şi pe 3 septembrie, la Sala Palatului din Capitală, de la ora 20.00, anunţă organizatorii.

Pornind de la interpretările melodiilor celebre „What a Wonderful World”, „Imagine” sau „Beauty and the Beast” şi continuând cu imnurile rock „Enter Sandman” sau „Paint it Black” până la hiturile pop-dance menite să ridice publicul în picioare, precum „Happy”, „Hit the Road Jack”, „Thriller”, „Bella Ciao” sau „Stayin’ Alive” cei prezenţi vor fi martorii unei demonstraţii unice de virtuozitate, în care talentul şi creativitatea nu au limite.

De asemenea, ca în toate concertele celebrului artist, muzica clasică şi reinterpretările sale inovatoare vor ocupa rolul principal. Compoziţii veritabile precum „Confutatis” de Wolfgang Amadeus Mozart, „Dansul Cavalerilor” de Sergei Prokofiev sau „Simfonia nr. 7” de Ludwig van Beethoven sunt doar câteva dintre momentele artistice care vor completa programul.

Biletele sunt disponibile online pe Eventim.ro şi Entertix.ro, precum şi la casa de bilete a Sălii Palatului din Bucureşti, la preţuri ce diferă în funcţie de categoria de loc.

David Garrett este cel mai rapid violonist din lume, înregistrat în Guinness World Records pentru interpretarea „Flight of the Bumblebee” de Nikolai Rimski-Korsakov în 66,56 secunde, iar mai târziu în 65,26 secunde. În concertele crossover şi de muzică clasică, David Garrett cântă pe două viori extrem de valoroase.  Este vorba de vioara „Prince Doria” Guarneri del Gesù (1734), primită de la Gregg Alf şi Sota Nakazawa prin Fundaţia Museo del Violino din Cremona şi de vioara “A. Busch” Stradivarius (1716), una dintre vedetele muzicii clasice din întreaga lume.

Este admirat de milioane de fani din întreaga lume, succesul acestuia fiind contorizat, pe scurt, prin milioane de bilete vândute în întreaga lume, peste 4,5 milioane de discuri vândute, 25 de discuri de aur şi 17 de platină, distincţii obţinute în Hong Kong, Singapore, Taiwan, Germania, Austria, Mexic sau Brazilia.

David Garrett are o legătură specială cu România, fiind un mare admirator al marelui muzician şi compozitor George Enescu. Talentul violonistului David Garrett a fost şlefuit de profesoara sa, Ida Haendel, una dintre elevele marelui compozitor şi muzician George Enescu. Prin intermediul acesteia, David Garrett l-a descoperit pe George Enescu, i-a studiat repertoriul şi a inclus în programul concertelor sale şi interpretări ale compoziţiilor muzicale semnate de George Enescu. Apreciat ca fiind „Un Paganini printre vedetele pop şi un Jimi Hendrix printre violonişti”, David Garrett este „Violonistul Diavolului” al epocii noastre, un superstar internaţional care estompează orice barieră dintre Mozart şi Metallica.

Andrei Dumitru

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

3 zile ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

3 zile ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

3 zile ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

3 zile ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

3 zile ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

3 zile ago

Acest website folosește cookies