Fapt Divers

Ce studii are Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, este fără doar și poate o figură controversată. Cunoscut mai întâi ca om de afaceri, Trump a devenit în 2016 cel mai puternic om de pe planetă. Însă puțini știu ce studii are la bază președintele SUA.

Donald John Trump s-a născut pe 14 iunie 1946 în Queens, New York şi este al patrulea copil al lui Frederick şi Mary MacLeod Trump. Tatăl lui a fost la început constructor şi agent imobiliar.

Magnatul american are o avere estimată la peste 4 miliarde de dolari şi este cunoscut ca fiind o persoană extravagantă.

Ce studii are Donald Trump

Donald Trump a fost un copil agitat, cu o personalitate asertivă, iar părinţii au decis să îl trimită la Academia Militară din New York când acesta avea doar 13 ani, cu scopul de a-i redirecţiona energia într-o manieră pozitivă.

Trump s-a descurcat bine în regimul militar, atât din punct de vedere social, cât şi academic şi a devenit un bun atlet şi, mai apoi, preşedintele studenţilor până în anul 1964, când a absolvit.

El a intrat la Universitatea Fordham şi apoi s-a transferat la Wharton, Şcoala de Ştiinţe Economice din cadul Universităţii din Pennsylvania, studii pe care le-a absolvit în 1968, obţinând o diplomă în economie.

Cariera lui Trump în imobiliare

Debutul carierei lui Donald Trump a fost puternic influenţat de tatăl său şi a decis să lucreze pe un post de agent imobiliar. În timpul vacanţelor de vară, actualul miliardar al Americii, obişnuia să lucreze cu tatăl său, iar după absolvirea facultăţii a intrat în afacerile companiei deţinute de Frederick, Trump Organization.

Donald Trump şi-a început cariera de om de afaceri într-un birou pe care l-a împărţit pe o perioadă de 5 ani  cu tatăl său în Brooklyn, New York.

El a avut suficienţi bani pentru a-l ajuta pe mentorul său să extindă activele deţinute de companie şi a reuşit să îl convingă să adopte strategii prin care să obţină diverse împrumuturi bazate pe capitalurile deţinute de apartamentele care proveneau din afacerea Trump.

Afacerea deţinută de ei era într-un domeniu foarte competitiv, iar veniturile care proveneau din aceasta erau destul de limitate.

În anul 1971, Donald Trump s-a mutat în Manhattan, loc în care a cunoscut şi s-a împrietenit cu multe persoane influente. Afaceristul a “văzut” în acest oraş posibilitatea de a se dezvolta din punct de vedere economic şi a început să se implice în proiecte mari care presupuneau construirea de imobile în Manhattan cu scopul de a utiliza modele cât mai interesante şi atractive din arhitectură, lucru care i-a adus acestuia recunoaştere publică.

Cele trei neveste ale lui Donald Trump

Trump a deschis The Grand Hyatt, un hotel de patru stele, în anul 1980, fapt care l-a făcut pe acesta să fie considerat cel mai cunoscut locuitor al oraşului şi cel mai controversat dezvoltator. În 2004, omul de afaceri a început să găzduiască emisiunea The Apprentice, care mai târziu a devenit o parte din The Celebrity Apprentice.

Trump s-a căsătorit în anul 1977 cu Ivana Zelnickova Winklmayr, un fotomodel din New York, şi au devenit părinţi pentru prima dată, un an mai târziu. Din căsătoria celor doi au rezultat trei copii.

În anul 1978, Ivana Trump a fost numită în funcţia de vicepreşedinte al departamentului de design din cadrul companiei Trump Organization.

Mai târziu, în anul 1992, Donald şi Ivana au divorţat, în urma speculaţiilor că afaceristul avea o relaţie extraconjugală cu Marla Maples, o actriţă americană.

La un an de la divorţ, Trump şi Maples s-au căsătorit, iar Trump a devenit tată pentru a patra oară. În ciuda  furtunosului mariaj, legătura dintre cei doi s-a rupt după doar 6 ani.

În luna ianuarie a anului 2005, Donald Trump s-a căsătorit pentru a treia oară, însă de această dată cu fotomodelul Melania Knauss, iar în primăvara anului următor, magnatul a devenit tată pentru a cincea oară.

În anul 1999, Donald Trump a vrut să îşi anunţe candidature la alegerile prezidenţiale din 2000, însă acest pas a fost făcut abia în 2016.

NewMoney

Recent Posts

Noi obligaţii pentru transportatorii rutieri. Ce prevede Ghidul privind Sistemul national e-Transport

Ministerul Finanţelor şi ANAF au elaborat Ghidul privind Sistemul national e-Transport, prin care se urmăreşte…

o zi ago

Se extind parcurile eoliene din România. Aviz al Ministerul Mediului pentru 81 de turbine

Ministerul Mediului a emis acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene, cu un total de…

o zi ago

ANRE explică de ce este obligatorie montarea contoarelor de măsurare a energiei electrice la prosumatori

Necesitatea ca prosumatorii să îşi instaleze un contor care să măsoare electricitatea consumată din producţia…

o zi ago

Adrian Câciu: Valoarea investiţiilor publice a crescut cu 70% în primul trimestru din 2024

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunţat că în primul trimestru al acestui…

o zi ago

Deficitul bugetar a crescut la 2,06% din PIB în primele trei luni ale anului

Execuţia bugetului general consolidat în primele trei luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un…

o zi ago

Câți bani cheltuie românii pentru masa de Paște – Sondaj

Aproape jumătate (49%) dintre participaţii la un studiu derulat de EY intenţionează că cheltuiască pentru…

2 zile ago

Acest website folosește cookies