Categories: Fără categorie

Ce se întâmplă de la 1 august: Masca rămâne obligatorie în spațiile închise și crește numărul de participanți la evenimente

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că purtarea măştii la interior va rămâne o măsură obligatorie şi după 1 august, iar ca măsură de relaxare se intenţionează creşterea numărului participanţilor la evenimente private.

„Portul măştii la interior este o măsură obligatorie. O să vă dăm o informaţie legată de măsurile pe care le vom lua începând cu 1 august: masca va rămâne obligatorie şi după 1 august. Structurile noastre aplică în continuare, în fiecare zi, sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară. Transmit şi pe această cale un mesaj cât se poate de clar către populaţie: vă rog să respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară. Ne uităm cu îngrijorare la ce se întâmplă în alte state din Europa, ne uităm la măsurile pe care ei le-au luat. Noi suntem în etapa în care am relaxat parte din măsuri gradual, aşa cum le-am şi introdus”, a declarat Bode.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că se ia în calcul ca, începând tot cu 1 august, să fie permisă creşterea numărului participanţilor la evenimente private.

„Intenţionăm ca, de la 1 august, să venim cu o completare, nu cu măsuri de completare neapărat noi, ci o creştere a numărului de participanţi la evenimente private, dar tot o relaxare în sensul bun al cuvântului poate fi catalogată şi această măsură. Vom lua aceste măsuri aşa cum ne-am angajat, dar angajamentul acesta al nostru, al structurilor statului, trebuie să aibă un partener, cetăţenii, şi cetăţenii trebuie să respecte măsurile de protecţie sanitară. Cel mai important element din acest parteneriat este vaccinarea. Nu există altă soluţie decât o campanie de vaccinare care să continue cu succes, astfel încât să nu fim nevoiţi, Doamne fereşte, să revenim, aşa cum alte state au revenit la măsuri de restricţii”, a mai menţionat ministrul Lucian Bode.

Andrei Dumitru

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

4 zile ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

4 zile ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

4 zile ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

4 zile ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

4 zile ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

4 zile ago

Acest website folosește cookies