Fapt Divers

Care sunt zonele din București cu cele mai mici chirii

Deși pandemia COVID-19 a afectat într-o oarecare măsură piața chiriilor din marile orașe, modificările tarifelor nu au fost atât de substanțial precum credeau specialiștii.

Iată care este prețul mediu al unei chirii în București în funcție de numărul de camere și zona în care se situează imobilul.

Care sunt zonele din București cu cele mai mici chirii

Rahova – În acest cartier chiria pentru o garsonieră este în medie de 220 euro, pentru un apartament cu două camere doritorii trebuie să plătească 300 de euro, iar pentru unul cu trei camere suma medie crește la 365 euro. Deși avea în trecut o reputație negativă, investițiile din zonă și apropierea de puncte de interes precum Parcul Carol și accesul relativ ușor la centrul Bucureștiului fac din acest cartier unul destul de căutat, scrie b365.ro.

Berceni – Prețurile din Berceni au rămas aproape neschimbate față de anul 2019, prin urmare, o garsonieră se închiriază cu aproximativ 220 de euro în timp ce un apartament cu două camere are un preț mediu de 320 de euro. Prețurile cresc, firește, când vine vorba de apartamente de trei și patru camere, unde chiriile costă 390, respectiv 490 de euro.

Giurgiului – În apropiere de cele două cartiere de mai sus se află acest cartier, unde se află cele mai mici chirii din București. Acest lucru vine la pachet, din păcate, cu accesul mai dificil la metrou și distanța mare față de centrul și nordul orașului. Aici o garsonieră va avea în medie o chirie de 200 de euro, apartamentele cu două camere, 300 de euro, iar apartamentele de trei camere costă în jur de 350 de euro lunar.

Giulești – Prețurile din Rahova sunt similare cu cele din cartierul situat în nord-vestul Capitalei. Astfel, pentru o garsonieră doritorii trebuie să scoată din buzunar 220 de euro sau 350 de euro pentru un apartament cu două camere, în timp ce apartamentele cu 3 camere costă în jur de 400 de euro pe lună. Deși poziționarea Giuleștiului este mai bună decât a cartierelor menționate anterior, aglomerația și lipsa spațiilor verzi reprezintă două dezavantaje semnificative.

Drumul Taberei – Unul dintre cele mai populare cartiere pentru familiile cu copii din ultimii ani a devenit anul trecut și mai atractiv, în urma deschiderii magistralei M5. Aici, o garsonieră va costa în jur de 250 de euro pe lună, un apartament cu 2 camere aproximativ 330 de euro, iar unul cu trei camere, ce-i drept mici, va ajunge pe la 350 de euro lunar. Apartamentele cu patru camere sunt accesibile, costul mediu al unei astfel de locuințe fiind 400 de euro lunar. Zona se bucură de multe spații verzi, parcuri precum Moghioroș, dar și mall-uri în imediata apropiere.

Care este situația generală a pieței imobiliare în București

Deși experții considerau că pandemia de coronavirus va face prețurile și chiriile apartamentelor să scadă considerabil, cererea și oferta s-au echilibrat reciproc iar piața și-a păstrat un oarecare echilibru. Deși prețurile au scăzut, această scădere este una graduală, pe fondul incertitudinilor aduse de pandemia de COVID 19.

În ceea ce privește garsonierele, la nivelul întregii Capitale prețul mediu al unei chirii este cu 10% mai redus în 2020 față de 2019. În cifre, chiria medie pentru garsoniere în București este de 260 euro, în comparație cu media de 280 de euro a anului precedent, potrivit titirez.ro.

Prețurile pentru apartamentele de 2 camere au avut un parcurs asemănător cu cel al garsonierelor, scăderile înregistrate fiind de circa 10% în comparație cu aceeași perioadă a anului 2019. În medie, chiriile au scăzut de la 410 euro la începutul lui 2020, la 370 de euro în prezent.

Prețul mediu al unei chirii pentru un apartament de 3 camere este în prezent de 800 de euro, în scădere cu aproximativ 5 procente față de începutul anului trecut.

Pentru un apartament cu 4 camere doritorii vor scoate din buzunar lunat tot în jur de 800 de euro, un preț cu 5% mai mic față de finalul anului 2019. Chiria medie aproape identică cu cea a apartamentelor cu 3 camere poate fi pusă pe seama cererii mai scăzute de apartamente cu 4 camere, un motiv fiind costurile ridicate pentru întreținere și utilități.

Andrei Dumitru

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

6 ore ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

6 ore ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

7 ore ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

8 ore ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

9 ore ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

12 ore ago

Acest website folosește cookies