Ştiri

Bloomberg: Facebook a plătit sute de contractanţi externi pentru a transcrie mesajele audio ale utilizatorilor

Gigantul media Facebook ar fi plătit sute de contractanţi externi pentru a transcrie mesajele audio ale utilizatorilor serviciilor sale, scrie Bloomberg, care citează surse ce deţin informaţii în acest sens.

Angajaţii firmelor respective nu primeau informaţii despre locul în care a fost făcută înregistrarea audio sau cum a fost obţinută, misiunea lor fiind doar de a transforma mesajul vocal în text, potrivit surselor citate, care au cerut să li se păstreze anonimatul pentru a nu-şi pierde locurile de muncă.

Sursele au menţionat, de asemenea, că angajaţii trebuiau să asculte mesajele utilizatorilor Facebook, uneori cu conţinut vulgar, însă nu ştiu să spună de ce Facebook avea nevoie de transcripturi.

Potrivit Bloomberg, Facebook a confirmat astfel de practici, însă a susţinut că nu mai face asta, în urma unor controale la alte companii.

“La fel ca Apple şi Google, am întrerupt transformarea mesajelor audio în text acum mai bine de o săptămână”, a anunţat compania marţi.

Facebook susţine că utilizatorii afectaţi au fost cei care au ales opţiunea ce permite transformarea mesajului audio în text din aplicaţia Facebook Messenger. Contractorii au verificat astfel dacă inteligenţa artificială a Facebook a interpretat corect mesajele, care au fost anonimizate, scrie Bloomberg.

Gigantul media, care a primit o amendă de 5 miliarde de dolari din partea Comisiei Federale a Comerţului din SUA, din cauza practicilor sale legate de confidenţialitate, a negat în trecut că ar colecta mesajele audio de la utilizatori pentru a informa advertiserii sau pentru a determina ce trebuie să primească oamenii în fluxul de ştiri.

CEO-ul Mark Zuckerberg a negat ideea chiar în timpul mărturiei în faţa Congresului SUA.

“Vorbim despre o teorie a conspiraţiei, potrivit căreia noi ascultăm ce se întâmplă prin intermediul microfoanelor de pe telefoane şi că folosim informaţiile pentru reclame. Nu facem asta”, i-a spus Zuckerberg senatorului american Gary Peters, în aprilie 2018.

Bloomberg notează însă că Facebook nu a dezvăluit utilizatorilor săi că mesajele lor sunt ascultate de firme terţe, astfel că angajaţii acestora au simţit că ceea ce fac este lipsit de etică, potrivit surselor citate.


Sursa: News.ro

NewMoney

Recent Posts

Gazprom a pierdut 6,9 miliarde de dolari în 2023 după reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Gigantul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de…

3 zile ago

Compania de retail Walmart își închide toate clinicile de sănătate

Walmart, cea mai mare companii de retail din lume, a anunţat că își va închide…

3 zile ago

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 62,5 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la data de 30 aprilie…

3 zile ago

Macron nu renunţă la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi ia în calcul arma nucleară

Preşedintele francez Emmanuel Macron are un plan pentru evitarea unei morţi ”brutale” a UE şi…

3 zile ago

Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului pe 1 iunie (VIDEO)

Domeniul Regal Săvârşin nu se va deschide publicului în luna mai, ca până acum, ci…

3 zile ago

Peste 3000 de șoferi de TIR și 500 de îngrijitori de persoane din Filipine vor veni în România în 2025

Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin WORK FROM ASIA, prin…

3 zile ago

Acest website folosește cookies